avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil - PFA norma de venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil - PFA norma de venit

Salut,

Ce documente pun in dosarul pentru indemnizatie crestere copil pentru a demonstra veniturile efective din PFA, avand in vedere ca impozitul platit de mine este calculat pe baza de norma de venit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: daisys , utilizator 19:56, 9 Februarie 2017
Art.6 din OUG 111/2010
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
......
b) dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plăţii anticipate a impozitului, eliberată de autorităţile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură;
......

Prin urmare, solicitati ANAF-ului eliberarea unei astfel de adeverinte necesare pentru a beneficia de indemnizatia CCC.

Vedeti si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc pentru raspuns. Cum ar putea ANAF elibera o astfel de adeverinta, avand in vedere ca impozitul platit de mine e fix indiferent de suma incasata? Decizia de impunere are o suma fixa - 7200 lei, indiferent de incasari.

Multumesc.
Cineva de la primărie mi-a spus că se ia in calcul norma de venit. Din punctul meu de vedere, acest lucru contravine legii, care prevede 85% DIN VENITURILE REALIZATE. Ori norma de venit este o valoare de referinta pentru plata impozitului, nu reprezinta venitul efectiv. Singurul mod in care as putea demonstra veniturile ar fi sa duc registrul de incasari si plati. Idei?
ANAF-ul stie cum sa va elibereze un astfel de document necesar pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Art.6 dinNormele deaplicare a OUG 111/2010
.....
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
.......
(b) dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plăţii anticipate a impozitului, eliberată de autorităţile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură;
.......
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
cum ati procedat pana la urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din alte surse icc Edamian Edamian Buna ziua, Dețin un pfa cu obiect activitate - activități agricole pe norma de venit. In cursul anului 2018 am realizat și venituri din alte surse( ele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Claus1500 Claus1500 Buna ziua, Sunt angajat cu contract individual de munca dar am si un PFA care prestez alte activitati cu alte persoane fizice sau juridice; - Undeva ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc zane ana maria zane ana maria Bună ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti, am un pfa și am vândut teren agricol cumpărat pe pfa, venitul încasat se î a în calcul la idemnizatie ... (vezi toată discuția)