avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functie publica

Buna ziua un viceprimar condamnat cu suspendare pt nerspectarea armelor si munitilor ,m-ai poate ocupa functia de viceprimar .Acesta trebuie sa se prezinte si la probatiune
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:29, 14 August 2016
Daca ar fi sa o luam ad literam,,pedeapsa privativa de libertate,, nu e tot una cu suspendarea. Ii puteti anunta pe vei de la resurse umane, ori de ce nu pe cei de la curtea de conturi.
Curtea Constitutionala a admis pe 6 iulie o sesizare de neconstitutionalitate din partea Presedintelui Romaniei cu privire la legea 393/2004, conform careia alesii locali condamnati la pedepse privative de libertate, care beneficiaza de suspendare executarii pedepsei, isi vor pierde de drept mandatele. Deocamdata, aceasta decizie nu a fost publicata inca in Monotorul Oficial.
Pana acum practica predominanta a fost ca, in cazul condamnarilor cu suspendare, in cazul in care Prefectul sau Consiliul local/judetean (dupa caz) luau act de incetarea de drept a mandatului de ales local si declarau vacant locul ocupat de acesta, instantele de judecata mentineau in proportie covarsitoare aceasta opinie.
Justificarea este aceea ca exista o condamnare la o pedeapsa privativa de libertate (cerinta prevazuta de legea 393/2004 pentru inceparea de drept a mandatului de ales local), ce ramane in discutie este modul de executare a acesteia (in regim de detentie sau i se acorda condamnatului beneficiul suspendarii executarii pedepsei, cu termen de incercare).
Daca doriti sa faceti o sesizare, o indreptati catre secretarul unitatii administrativ-teritoriale, singurul in masura sa intocmeasca referatul justificativ, alaturi de primar, conform art. 12 alin. 2 din legea 393/2004 - Statutul alesilor locali.
Biroul de resurse umane n-are nici o treaba cu situatia asta (viceprimarul nu are contract de munca si nici raport de serviciu), cu atat mai putin Curtea de Conturi (afara daca respectivul viceprimar n-a bagat labuta la miere :D:D , dar asta-i alta poveste).
Atunci unde pot face plangere ,pt faptul ca acesta ocupa functia de viceprimar condamnat un an si doua luni cu suspendare pt nerespectarea armelor si munitilor Va rog un raspuns
Depuneti o sesizare la primarie in atentia secretarului si vedeti ce raspuns primiti. De asemenea, puteti instiinta si Institutia Prefectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare mandat primar moldavae moldavae primar condamnat definitiv la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei este considerat caz de incetare a mandatului inainte de termen in temeiul legii ... (vezi toată discuția)
Consilier local chis_catos chis_catos Un consilier local în baza unei sentinte definitive si irevocabile a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare. mai departe am sa zic ce articole au stat la ... (vezi toată discuția)
Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)