avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Doresc sa angajez un avocat sa ma ajute sa evit o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Doresc sa angajez un avocat sa ma ajute sa evit o executare silita pentru un credit de nevoi personale fara garantii din 2008(pe 10 ani)

Buna ziua!

Am facut in 2008 la CEC Bank Bucuresti un credit de nevoi personale fara garantii in valoare de 22.000 eur din care am platit 2/3. Totalul de plata ramas acum e de aprox. 7000 de euro. Rata initiala era de aprox. 150 euro/luna la cursul de 3.3 RON.

Eu am ramas fara munca in domeniul IT si lucrez cum pot de ceva timp...i-am instiintat si am mai avut amanari de plata. Apoi, in 2014 am avut o perioada de neplata mai lunga si in loc sa ma sune sau sa ma anunte intr-un fel sau altul am primit direct de la executor executare silita.

I-am confruntat si au spus ca ar fi trimis plicuri care aparent nu au ajuns, apoi ca ar fi sunat dar cand am cerut exact cand au sunat ca sa verific au spus ca o colega ar fi sunat etc.

Pana la urma au acceptat sa platesc 200 eur/luna cu multe conditii printre care sa nu intarzii mai mult de 30 de zile si sa amanam/suspendam executarea silita.

Acum, cand am platit pe anul trecut 2100 EUR si ma ofeream sa mai platesc inca 400 ca sa ajung la zi - am avut intarziere si am sarit o luna insa am tinut legatura cu ei de data asta si au fost de acord - au reluat executarea silita. Practic, impreuna cu cei 400 de EUR pe care m-am oferit sa ii platesc as fi incheiat anul cu plata a 200 EUR/luna, cat de intelesesem.

Insa au reluat executarea si vad ca nu doresc sa ne intelegem amiabil desi practic suma pe an ar fi achitata conform intelegerii chiar daca cu intarziere in anumite luni insa la final de an ar fi toata acolo... ultima sansa e azi cand trebuie sa primesc raspunsul final daca pot renegocia suma pe care o platesc lunar sau alte conditii.

Nu am posibilitatea sa achit creditul integral, cei 7000 de eur ramasi, nu rapid cel putin.

Ca bunuri pe numele meu am un teren mostenit si o casa in care locuiesc parintii care e pe numele meu dar cu clauza ca trebuie sa ii intretin pana la finalul vietii lor altfel proprietatea revine in posesia lor.

Ce as dori, daca e posibil:

Sa nu pierd terenul/casa indiferent prin ce metode.

Sa fiu lasat sa platesc 200 eur/luna sau pe aproape chiar daca exista o conditie finala de genul sa achit tot creditul in maxim 2 ani. In 3 oricum la 200 eur/luna e achitat complet.

Daca e posibil sa nu fie implicate rudele in nici un fel(exista probleme de sanatate, nu doresc sa am pe nimeni pe constiinta), nici sa nu afle ca am probleme.

Preferabil sa imi fie ridicata si poprirea pe conturi... care presupun ca e in curs de efectuare acum ca se reia executarea.

Ar fi practic primul meu proces asa ca nu ma pricep la detalii insa sunt dispus sa merg pana la capat, orice este nevoie, pana si o amanare a executarii e buna ca intre timp sa achit creditul sau sa vand proprietatile.
Cel mai recent răspuns: flocanelu , utilizator 22:37, 20 August 2016
Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/bc|...
Uitati-va pe acest forum ce am raspuns doamnei marianastamate cu subiectul - Contestatie executare silita credit contractat in 2004 - si in baza Deciziei nr.9 din 04.04.2016 a ICCJ puteti face contestatie la executare. Va trebuie totusi un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoriile la banci stelalor stelalor buna ziua as dori si eu o lamurire in privinta datoriilor bancare.am restanta la o banca ce depaseste 100 de zile de intarzieri.am fost contactata de ... (vezi toată discuția)
Credit bancar ajuns in situatia de executare silita Valiniculoiu Valiniculoiu Buna ziua, am doua credite la o banca la care am ramas restant din luna ianoarie a acestui an, creditele in valoare de 75000 ron respectiv 2200 ron restanta ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu firma de recuperare ana193 ana193 Buna ziua, Tatal meu a avut un credit la banca si din motive de sanatate nu am mai putut plati ratele la banca(el sta la tara si este paralizat la pat). Am ... (vezi toată discuția)