Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta
-acum 3 ani am cumparat un imobil apartinand la 3 persoane.Am convenit sa declaram o suma mai mica de 10 ori la notar.Plata s-a facut cash in avans,in fata notarului fiind achitata suma inscrisa.Contractul devanz/cump a fost semnat de catre vanzatori ,sotiile acestora si eu ,in calitate de cumparator.Ulterior,in urma unui litigiu intre mine si o alta persoana,aceasta m-a inregistrat declarand ca am cumparat acel imobil cu acea suma ,mult mai mare decat cea din actul notarial,declarand si provenienta sumei dintro vanzare anterioara. As vrea sastiu dacacea inregistrare poate constiui proba in instanta pentru dovedirea sumei , daca poate fi folosita in vreun fel impotriva mea si care poate fi pedeapsa.
Cert ,acea proba NU va produce efecte impotriva dvs deoarece NU poate fi admisa.
In succesiunea de precizari a-ti omis esentialul respectiv eventualul interes al tertului de a denunta tranzactia,cu motivatia valorii sumei financiare care a facut obiectul tranzactiei ?Daca documentele de achizitie au fost consimtite si asumate pe baza de semnatura de catre adevaratii proprietari,respectiv toate persoanele care puteau ridica pretentii ,o eventuala actiune poate fi explicata numai prin interesul unui tert de a denunta o tranzactie mascata si de a ridica pretentii.Tranzactia s-a incheiat numai intre persoane fizice?
Interesul persoanei de a demonstra acea suma este urmatorul
-cumpararea imobilului s_a facut la propunerea si insistentele persoanei in cauza ,cumpararea imobilului fiind considerata ca investitie profitabila . Persoana a contribuit la cumparare cu o suma reprezentata ca procent din pretul imobilului,urmand sa primeasca acel procent din pretul de revanzare,intelegerea fiind scrisa si semnata de ambele parti,prin act de mana.Revanzarea nu s-a finalizat din lipsa cumparator iar persoana doreste sa-si recupereze suma ,amenintand cu rezolvarea in instanta.