avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... politistii sfideaza....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

politistii sfideaza....

Buna ziua.Revin cu o alta problema.
In ziua de 20.08.2009 ,ma deplasam pe strada Mihail Sadoveanu din Copou ,Iasi..spre centru,fiind oprit de un echipaj de politie ,4"militieni",care se afla intr-o masina personala stationata(logan alb,fara numere MAI si fara "politia" scris pe masina).Sincer nu stiu daca aveau voie.
Am fost amendat cu 180ron si suspendare permisul de conducere 60 zile pentru depasirea liniei continue(MI SE PARE MULT...ma astepam la un avertisment cu amenda sau 30 de zile..dar nu 60).Pentru ca domnul "militian" nu a vrut sa completeze la obiectiuni ca am incercat sa evit o masina care franase brusc si semnalizare dreapta(in ultima clipa s-a gandit sa faca treaba asta )nu am semnat procesul verbal.
A completat "refuz" si in urmatoarele secunde a urcat la volan si a plecat imediat ,intorcand masina depasind muuult mai mult decat mine linia continua...asta a fost sfidare...adica mie imi dai amenda ca am depasit un pic ca sa evit un accident si tu "militianule"ma sfidezi si intorci in fata mea pe linia contiunua...si asta vorbind frumos si nejignind pe nimeni ...
Multumesc si un pic de consolare nu strica.
Va salut.
Cel mai recent răspuns: anca_zse , utilizator 21:36, 21 August 2009
Probabil stateau la japca...sa faca bani de o pizza :sorry:
Cand va vine PV acasa, mai vorbim ;)
(La faza cu obiectiunile, eu as fi sunat la 112 pe loc, cerand interventia urgenta a unui echipaj de politie, deoarece sunt victima unui abuz, din partea a 4 flacai intr-o masina fara insemne aflata la panda - refuzul agentului de a mentiona observatiile e fain...din perspectiva OG2/2001 :thumbup: - nu e tarziu nici acum sa faceti o sesizare scrisa la Politie, pana la intocmirea PV, in care sa descrieti respectivul abuz - o sa va ajute in cazul unei contestatii).
De la data la care va fi comunicat la domiciliul dumneavoastra,prin posta , curge un termen , de 15 zile , in care procesul verbal poate fi atacat la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita respectiva contraventie .
Nu aveti ce pierde , o situatia mai grea nu se poate crea in propria cale de atac .(deci poate fi aplicata o sanctiune mai usoara , in functie de conduita anterioara in trafic a dumneavoastra , si de imprejurarile in care fapta a fost savarsita ).
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
ar trebui sa actionati in judecata, dar numai cu conditia ca ati avut martori, altfel nu are rost. ei sunt mai multi contra unu si oricum ei sunt versati in a se apara chiar daca sunt vinovati. este foarte usor ca din victima sa ajungi acuzat( de fapt tot victima , dar in alt sens) in asemena cazuri cand e implicata "militia"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea radarelor mobile victor.tudor victor.tudor Buna seara Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar elena0417 elena0417 azi am fost amendat pentru depasirea vitezei in localitate. nu cred k am avut 71km/h pentru k eram incadrat intre doua tiruri. politia a spus k cel din ... (vezi toată discuția)
Actiune in lipsa procesului verbal de contraventie ContSters336509 ContSters336509 Au fost efectuate niste lucrari de asfaltare pe linia de centura si dupa terminarea acestora semnele de circulatie temporare au fost uitate acolo (drum ... (vezi toată discuția)