avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Am doi copiiminori, sotul a decedat , iar locuinta si o suprafat de 4000mp sunt dobandite de sotul meu inainte de casatoria noastra de la parintii lui printr-un act de intretinere.Cand eu m-am casatorit cu el parintii acestuia nu mai traiau.
Ce drepturi imi revin din aceste proprietati ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:48, 19 August 2016
In calitate de sotie supravietuitoare va revine o cota de 1/4 iar copiilor cate o cota de 3/8.
Sotul meu mai avea frati ,daca acestia vor pot ataca actul de intretinere , in conditiile in care la momentul incheierii acestuia noi nu eram casatoriti,iar la momentul casatoriei parintii sotului nu mai erau in viata.
Multumesc
Nu mai pot ataca acel act de intretinere, acum numai dvs și copiii moșteniți acel bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire laviniaruth laviniaruth cine are drept la mostenire după o decedata care nu a avut familie, copii. Are doar un frate de tata si 3 nepoti de la doi frati buni(unul are 2 baieti si ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)