avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire bagaj pierdut de companie aeriana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire bagaj pierdut de companie aeriana

Buna ziua,

Mi s-a pierdut bagajul dupa o calatorie cu avionul. Compania aeriana respectiva imi ofera o compensare de aprox. 5% din prejudiciul creat (asa cum il consider eu).
Va rog sa imi spuneti daca, in cazul in care accept aceasta despagubire, mai am sanse ca, inaintandu-le proces, sa recuperez o suma mai mare?

Au folosit o baza de calcul de genul: 19 XDR/DST (Drepturi Speciale de Tragere - unitate de calcul internaţionalăere)/kg de bagaj.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:56, 12 August 2016
Dupa parerea mea, daca luati cei 5% dar va rezervati dreptul de a-i da in judecata pentru obtinerea prejudiciului total care exista in mod efectiv si il veti dovedi in instanta nu veti fi afectat sub aspect patrimonial.

Daca semnati ca nu mai aveti nicio pretentie procesul nu va va mai ajuta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme companie aeriană maranos76 maranos76 Bună seara! Am următoarea problemă: Pe data de 23 noiembrie 2014 am achiziţionat online un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Munchen cu ... (vezi toată discuția)
Bagaj pierdut alitalia george1234 george1234 buna seara pe 24 alitalia mi-a pierdut bagajul am efectuat o cursa Palermo - Roma - Otopeni iar la Roma am constatat ca bagajul (geanta 17 kg) nu a sosit cu ... (vezi toată discuția)
Pierdut bagaj de cală asigurat pe otopeni, refuz despăgubire iulian_g77 iulian_g77 Buna ziua! Intorcandu-ma din vacanta din Turcia, pe data de 05.08.2017, pe aeroprtul Otopeni am constatat ca mi s-a pierdut un bagaj. Am fost la biroul de ... (vezi toată discuția)