avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... durata acordare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

durata acordare stimulent de insertie

stiu ca in luna iulie sa modificat legea privind acordarea concediului de crestere si stimulentului de crestere
intrebarea mea este, a crescut durata acordarii stimulentului de la 2 la 3 ani ?
se poate intra din stimulent in concediu crestere ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:24, 13 August 2016
1. Legea 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. II
Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 iulie 2016.

Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
....
c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
...

2. OUG 111/2010
art.7
......
(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;

b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2).

3. Din stimulent de insertie se poate intra in CCC , insa durata CCC este de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
1. Puteti solicita oricand intrarea in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

2. Daca reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia apoi de stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pana la 2 ani si recalcularea veniturilor cu eliminare plafon actual. mariusvladut78 mariusvladut78 Buna seara, Ma aflu in CCC din anul trecut 23.10 2015 pentru perioada de 1 an si beneficiez de cuantumul maxim acordat in prezent de 3400 ron. Dupa mult ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 3 ani AnamariaCraciun AnamariaCraciun Buna ziua Am un baietel de 2 ani si 4 luni, nascut in mai 2014. Eu am revenit la lucru in aprilie 2015, deci am primit stimulentul de insertie pana la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cosminlar1975 cosminlar1975 Buna ziua, as dori sa stiu daca se aplica prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de insertie pentru copilul meu care a implinit 2 ani in data de ... (vezi toată discuția)