avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligat sau nu vecinul pentru schimbarea usilor de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligat sau nu vecinul pentru schimbarea usilor de la intrare?

Buna,

Am o intrebare legata despre propietarii care nu vor sa plateasca.

De ani de zile mai exact vreo 15 ani nu s-a mai schimbat nimic la bloc, usi subsolul este aproape plin, acum 2 luni am vorbit cu totii sa schimbam usile de la intrare in bloc, cea de la subsol si sa curatam subsolul, toti au fost atunci de acord si inca sunt de acord 19 propietari *inclusiv cei care sunt plecati sau nu locuiesc in bloc*, acum s-a gasit unu de la etajul 4 dupa ce si-a strans banii pentru acoperis ca nu vrea sa dea banii, se poate face ceva in privinta lui? el sustine ca si-a pus apartamentul in vanzare de 2 luni. Ma gandesc ca atata timp cat e propietar tot e obligat pentru a contribuii la intretinerea blocului.

Sper sa gasesc o solutie informativa cel putin aici.
Multumesc.
toate astea sunt de competenta comitetului executiv, nu le puteti face de unul singur.
AdrianTionut a scris:
acum 2 luni am vorbit cu totii sa schimbam usile de la intrare in bloc, cea de la subsol si sa curatam subsolul...

Aceste lucrari trebuiau prinse in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat in adunarea generala si nu stabilite prin discutii cu veciniiin alt cadru.
Dupa aprobarea in adunarea generala se constituie fondul de reparatii necesar care se afiseaza pe listele de plata luna de luna pana se aduna suma necesara sa se inceapa lucarile.
acum s-a gasit unu de la etajul 4 dupa ce si-a strans banii pentru acoperis ca nu vrea sa dea banii,

Cum adica si-a strans banii pentru acoperis? Acoperisul nu este al lui ci ala tuturor. Banii nu trebuie sa-i stranga el ci casierul, administratorul asociatiei...
Ma gandesc ca atata timp cat e propietar tot e obligat pentru a contribuii la intretinerea blocului.

Bineinteles ca este obligat sa contribuie la intretinerea blocului dar in conditiile in care va oragnizati legal activitatea, hotarati ce aveti de facut in adunarea generala, luati deciziile in comitet... si repartizati pe lista de plata cheltuielile lunare ca si fondurile necesare asa cum prevede legea 230/2007 si HG 1588/2007.

Conform dispozitii in vigoare adunarea generala cu ocazia votarii bugetului de venituri si cheltuieli prevede toate lucrarile la parti comune care trebuiesc efectuate periodic
Costurile aferente intretinerii si reopararii partii comune de constructii si instalatii din condominiu se repartizeaza tuturor proprietarilor
Toata treaba sta in felul urmator, asociatia de locatari are undeva la 500 apartamente pe mana si ei au decis ca fiecare bloc/scara care vor sa faca modificari sau reparatii sa isi stranga bani pe scara si sa faca, noi toti locatarii am facut o sedinta de scara si am vorbit si cu administratorul de la asociatie despre modificari.. toata lumea a fost de acord, asa cum am decis la sedinta sa facem o lista cu toti propietarii de apartamente si sa semneze fiecare pentru banii dati, eu stau de 4 ani in bloc aici, cand m-am mutat acelasi tip ce acum nu vrea sa dea bani pentru usi si subsol imi ceruse o suma de bani pentru ca a reparat acoperisul, am fost de acord ca asa mi se pare normal, la casa am si acoperis si canalizare. Ideea e ca toti cei de pe scara sunt de acord sa schimbam usile sa curatam si sa reparam la subsol, doar acest propietar nu mai este de acord, am zis ca vorbesc cu cei de la asociatie pentru ca nu e normal si inteleg ca vrea sa isi vanda apartamentul.

in trecut cica pe scara au fost neintelegeri ca au schimbat tevile la subsol dar nu s-a realizat lucrarea ca la carte si anul trecut le-a iesit la cei de la parter canalizarea in apartamente... dupaia cei de la etajul 4 au avut ceva probleme cu infiltratiile si cei de la parter nu au mai fost de acord sa puna bani pentru acoperis asa ca oamenii au pus de la ei bani si prin asociatie au platit. am zis ca le facem pe rand.. sa facem subsolul pentru ca pe scara cand intrii ai impresia ca esti la tara la buda.

Intrebarea mea cea mai concreta sa nu va umplu cu ganduri rele pe toti: Noi cei 19 locatari il putem obliga cumva pe individ sa contribuie la lucrarile ce noi vrem sa le facem? daca exista vreo metoda, scrie-ti aici. Multumesc.


@ynocentta,
Sunt de acord cu tine, dar care ar fi metoda cea mai simpla si mai buna?

@amvirdan,
Daca asteptam fiecare bloc/scara dupa Asociatia de locatari, cred ca subsolul cel putin va fi curatat dupa mor toate legile.
Ei ne spun ce e de platit si te "sfatuiesc" ce ar fi de reparat pe scara ta... daca vrei faci daca nu se merge pe burta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli pe scara strutzzy strutzzy Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in urmatoarea problema. Blocul in care locuiesc este format din 3 scari. Avem asociatie de proprietari. Proprietarii ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)