avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia copilului, neplatita. Plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia copilului, neplatita. Plangere penala

Buna ziua. Am o intrebare si in acelasi timp o nelamurire. Sunt tatal unei fetite de aproape 4 anisori, divortat si stabilit in alta tara. O perioada nu am avut de lucru si nu am mai putut plati pensia alimentara fetitei (100 euro). Mama fetei a facut plangere la tribunal nestiind ca eu nu pot trimite pensia datorita faptului ca nu am nici un venit. Am inteles de la mama mea ca politia ma cauta acasa. Nu inteleg asta, bineinteles ca mama fetei niciodata nu ma intrebat daca pot sau am sa trimit pensia copilului. In acest caz ce pot face eu. Va intreb pe voi. Ca sa nu mai zic ca, copilul traieste intr-un mediu foarte aiurea, intr-o garsoniera unde nu are spatiu de joaca, educatie si crestere buna, cu alte 4 persoane. Intrebarea mea este, ce pot face eu in cazul acesta....Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 20:07, 16 August 2016
Dacă nu aveați venituri și veți dovedi cumva nu veți răspunde penal.

Întrebarea este din ce ați trăit în acea perioada.
1.obtii adeverinta de venit din tara respectiva, o trimiti in tara sa o traduca, traducerea si originalul le trimiti la politie. trimiti copii dupa dovada ca te-ai stabilit in alta tara (contract de casa s.a.).
2. te duci la munca si platesti pensia. Pensia este un drept al copilului, si trebuie folosita pentru nevoile copilului.
3. In rest, nu comentez. Doar cred ca ar trebui sa ai o comunicare cu mama copilului pentru conditii mai bune, Astfel si tu ar trebui sa te implici mai mult atat material, cat si moral.
E foarte interesant ca in conditiile in care nu contribuiti cu nimic la cresterea si educarea copilului, motivat sau nu, gasiti ca ati avea de criticat si de comentat. Daca copilul traieste intr-un mediu aiurea gasiti-va de munca si contribuiti la schimbarea lui acel "aiurea"!
Neplata cu rea credința a pensiei de întreținere constituie infracțiune. Deci daca ati realizat venituri sau dețineți bunuri valorificabile si nu ati plătit pensia este infracțiune. Daca achitați la zi veti scapa de aceasta acuzație. Daca nu, riscati o condamnare.

Daca nu aveti venituri, nu exista infracțiunea de abandon de familie. Numai ca va trebui sa dati o declaratie la poliție si sa faceti dovada celor sustinute. Nu aveați venituri tb sa faceti cerere de micșorare a pensiei.

In plus, nu vad cum aveti pretentii asupra conditiilor de trai ale copilului când dvs -in calitate de părinte - nu va preocupati de cresterea lui si nu contribuiti cu niciun ban in acest sens. Va fi greu sa explicați din ce trăiți in strainatate.
As dori doar sa va amintesc ceva foarte important pentru toti parintii care nu contribuie la cresterea copiilor lor: chiar daca nu aveti salariu, acel copil exista, el mananca, are nevoi, trebuie ingrijit si asa mai departe. Orice s-ar intampla binele copilului este superior binelui dvs, iar daca din putinul castigat/obtinut nu trimiteti copilului, asta nu este problema nici a mamei si nici a copilului. Trebuie sa va fortati sa aveti un loc de munca stabil si sa ajutati la cresterea lui sanatoasa.

Iar daca garsoniera este prea mica, luptati si incercati sa ii mutati intr-o casa mai mare: orgoliile dvs si sentimentele dvs legate de mama nu sunt importante. Copilul de 4 ani stie foarte clar unde se simte fericit si in siguranta. Intrebati-l si veti afla. Si as paria, ca nu va fi fericit despartit de mama.

Bafta in a lua hotararile cele mai corecte, dar iubirea de mama nu poate fi inlocuita de nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere alexacris alexacris am fost intr un proces de paternitate cu cineva si am primit comunicarea ,am de platit 25 % din venitul minim pensie alimentara pe un an jumate plus ... (vezi toată discuția)
Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere - perspectiva tatalui omul cu intrebari omul cu intrebari Uite o intrebare la care ar fi foarte bine sa se obtina raspuns cat mai avizat cu putinta. Daca si mama, si tatal au un salariu care bate 2000-2500 E ... (vezi toată discuția)