avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu partaj

Buna ziua, as vrea sa divortez de sotie si as vrea ca locuinta sa imi revina mie,eventual sa ii acord o despagubire lunara (nu imi permit altfel). Suntem casatoriti de 20 de ani,ea avand un copil pe care l-am crescut impreuna dar nu este trecut pe numele meu,acum are 23 ani,este casatorit are un copil mic si locuiesc impreuna cu noi.Locuinta este o fosta camera de camin de la fabrica in care lucram eu,am dobandit-o prin cumparare in timp ce eram casatoriti.Sotia nu a lucrat mult timp,s-a angajat in ultimii 6 ani,timp in care si-a gasit pe cineva cu care pleaca in fiecare week-end la el la tara.Ea nu vrea sa divorteze si in caz de divort ar vrea sa ii ramana locuinta ei. Ce sanse am sa imi revina mie locuita si sa fie evacuata ? Multumesc!
Daca nu va permiteti sa-i platita sulta pt 1/2 din valoarea locuintei nu aveti sanse.In rate nu se poate fara acordul ei. De ce nu incercati sa luati un credit si sa-i dati banii toti odata.? banuiesc ca acea camera nu poate avea o valoare mare.Cel mai indicat e sa va intelegeti amiabil ca in instanta costa f mult (avocat, taxa timbru, expertixa imobil etc) si dureaza 2-3 ani.
Imobilul poate sa va fie atribuit cu obligarea la achitarea unei sulte catre sotie ,insa in nici un caz instanta nu o sa incuvinteze ca aceasta despagubire sa fie achitata in rate.Daca sotia este de acord instanta poate sa dispuna in caz contrar va tb sa achitati sulta cautand alte variante credit,imprumut de la rude etc.Exista varianta atribuirii imob catre sotie urmand ca aceasta sa va despagubeasca sau daca nici unul dintre dvs nu are posibilitatea de a-l despagubi pe celalalt puteti vinde imob de comun acord sau instanta poate dispune acest lucru(solutia cea mai putin fericita pt ambele parti).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar a unui imobil ipotecat mic1276 mic1276 Am divortat in august 2006 (casatoria a fost incheiata in 2001) prin acordul partilor, neavand copii si nefacand partaj atunci. Acum am vrea sa facem partaj - ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii ana88 ana88 sunt casatorita de peste 5 ani...motive de divort sunt multiple...vreau sa am o discutie cu sotul meu si sa divortam de comun acord...probabil ca se va infuria ... (vezi toată discuția)
Partaj soti - cum decide instanta sennavi sennavi Buna ziua , soti divortati , detinem in devalmasie doua bunuri imobile , un teren si un apartament in cota prezumata de 50% fiecare. Valoarea ... (vezi toată discuția)