avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am divortat si dupa actul de divort locuintacomuna (casa avind :3 camere,bucatarie,baie,camara,hol) a fost incredintata fostei sotii pentru cresterea si educarea a doi minori,pina la partaj.
in momentul de fata copii au implinit 18 aferent 21 ani devenind majori .
Intrebarea mea ar fi urmatoarea : neavrind sa fac partaj si sa vind,ce ar trebui sa fac ca sa pot folosi si eu jumatate din imobil
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:57, 20 Ianuarie 2010
Nu sunteti foarte clar.Reveniti cu mai multe detalii.Spuneti ca locuinta a fost incredintata fostei sotii pentru cresterea si educarea minorilor , pana la partaj.Exista vreo hotarare de ordonanata presedentiala initiata de sotia dvs. sau pur si simplu ati plecat din imobil?
Cu ocazia desfacerii casatoriei instanta nu se pronunta cu privire la locuinta comuna, ci pe calea unui proces de partaj ulterior.
Precizati care este situatia juridica a imobilului, este un imobil cumparat de ambii soti in timpul casatoriei sau este un imobil proprietatea unuia dintre soti, sau a niciunuia, pentru ca vorbiti de "locuinta comuna" si atat.
Avand in vedere ca v-a fost incredintat copilul , spre crestere si educare, partajul poate imbraca forma atribuirii bunului imobilul , dumneavoastra incumbandu-va obligatia de despagubire concretizata intr-o sulta.

Nu e obligatorie imparteala prin instrainare a bunului.
...si in cat timp trebuie sa plateasca aceasta sulta ?
In termenul stabilit de instanta prin hotararea de partaj. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa exclusiva a sotului ADANNA ADANNA Am divortat, avem sentinta...urmeaza si partajul... Divortul s-a produs din culpa exclusiva a fostului sot: Adica, plecat de acasa, relatie extraconjugala, ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj justme14 justme14 As vrea sa stiu daca in cazul unui divort in care sotul este acuzat de adulter (cu probe si martori) ar putea fi obligat sa renunte la casa, adica sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmariama cosmariama buna, Mai pot sa deschid proces pentru partaj , a unui imobil care a fost bun comun, a fost vandut cu 1 luna inainte de divort,si banii fiind in locuinta ... (vezi toată discuția)