avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire

Buna ziua.Locuiesc separat de sot, impreuna cu cei 4 copii cu chirie, dar datorita posibilitatilor financiare insuficiente nu am putut finaliza divortul. Sunt hartuita zilnic de sot atat eu cat si copii. Primim mesaje cu continut obscen iar eu primesc si amenintari.Cum as putea sa il determin sa inceteze? Mentionez ca a primit deja 2 amenzi contraventionale din acest motiv.
Cel mai recent răspuns: SaraLucia , utilizator 11:06, 21 August 2016
Este chemat si el in instanta, unde va afla daca veti obtine acel ordin, de costat nu va costa nimic, nu se timbreaza, insa va trebui sa o motivati dvs, sa propuneti si cativa martori.
Studiati legea violentei in familie , veti afla ce presupune acest ordin. Cererea se depune la judecatoria pe raza careia locuiti.
[ link extern ]

va pun link si catre un model de cerere

[ link extern ]

Cererea de divort, se timbreaza cu 100 de lei, puteti apela la avocat doar pt redactarea cererii sau cautati pe internet modele de cereri de divort cu minori.
asta ar fi un exemplu. Cererea se depune in 3 ex semnate ;a judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.

DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul(a)_, domiciliat(ă) în _, chem în judecată pe pârăta(ul) , domiciliat(ă) în_, pentru

DIVORŢ

urmând ca pe baza probelor ce vor fi administrate instanţa să hotărască:

1. în baza art. 373 lit. b și 379 alin. 1 Noul Cod Civil, desfacerea căsătoriei înregistrată sub nr._din_la_din vina părâtului(ei).

2. în baza art. 398 alin. 1 Noul Cod Civil, să-mi fie atribuită exercitarea exclusivă a autorității părintești a copilul minor_ , născut la data de_ conform certificatului de naştere nr._ înregistrat la_.

3. în baza art. 402 și din Noul Cod Civil, obligarea părâtului(ei) să contribuie la cheltuielile de creştere, învăţătură, educare şi pregătire profesională a copilului, potrivit dispoziţiilor art. 529 Noul Cod Civil.

6. în baza art. 383 alin. 1 Noul Cod Civil, să reluăm numele avute înainte de căsătorie.

Rog ca părâtul(a) să fie obligat(ă) la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele acţiunii:

În fapt, ne-am căsătorit la data de , iar din căsătorie au rezultat (sau nu) copii minori.

În continuare trebuie făcute referiri scurte la toate capetele de cerere enunţate mai sus, şi anume:

1. precizarea, dacă sunt despărţiţi în fapt, de la ce dată, şi apoi prezentarea motivelor temeinice datorită cărora raporturile dintre soţi sunt atât de grav şi iremediabil vătămate, încât continuarea căsătoriei este vădit imposibilă pentru cel care cere desfacerea ei;

2. dacă din căsătorie au rezultat copii minori, trebuie arătat sub a cui creştere şi îngrijire se găsesc şi motivat de către cine să fie exercitată autoritatea părintească în continuare. Atenție, conform NCC, regula este exercitarea în comun a autorității părintești, astfel că cererile de exercitare exclusivă a autorității părintești vor fi respinse dacă nu se probează că părintele care se dorește a fi decăzut din drepturile părintești nu pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

3. dacă se solicită întreţinere pentru copiii minori, se vor indica date privitoare la starea materială a părinţilor;

6. cu privire la numele pe care urmează să-l poarte după desfacerea căsătoriei, dacă reclamanta doreşte să poarte numele de familie al celuilalt soţ şi după desfacerea căsătoriei, trebuie arătate motivele care justifică această cerere;

8. dacă se cer cheltuieli de judecată, trebuie arătat din ce se compun.

În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 373 lit. b și 379 alin. 1 din Noul Cod Civil., cât şi pe dispoziţiile celorlalte texte enunţate mai sus.

Pentru dovedirea acţiunii înţeleg să mă folosesc de proba cu acte şi proba cu următorii martori_.

Anexez la prezenta acţiune, pe care o depun în dublu exemplar, următoarele acte: certificatul de căsătorie, copia certificatului de naştere al copilului minor , copia contractului de închiriere.

Pentru stabilirea taxei de timbru depun adeverinţa privind veniturile din muncă realizate în ultimele 12 luni şi certificatul de la primăria_ privind starea materială.

Depun timbrul judiciar în valoare de_ lei.

Data depunerii_

Semnătura_

Detalii: [ link extern ]

Mai scrieti pe aici daca apar nelamuriri.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns.Voi face cerere de divort cat mai curand. Cand am plecat am cerut de asemenea autoritatii tutelare schimbarea reprezentantului legal pentru toti cei 4 copii acest lucru imi e folositor la incredintarea minorilor?Mentionez ca copilul cel mare are acum 19 ani si de anul acesta este studenta..As dori insa sa stiu daca faptul ca am un certificat medico-legal pe care mi l-am scos acum 4 ani,cand am plecat de la domiciliul comun, mai este valabil si daca mesajele de pe telefon si faptul ca l-am inregistrat cand a venit si a facut scandal la domiciliul meu actual au vreo valoare...Cum as putea sa conving persoanele care au asistat la abuzurile sotului sa-mi fie martori in instanta?Ar fi in dezavantajul meu daca as aduce in discutie faptul ca am mai avut 2 incercari de divort in instanta?In ce priveste veniturile faptul ca sunt pfa nu-mi da posibilitatea sa aduc adeverinta de venit..cum procedez?
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
SaraLucia, utilizator
Un certificat medical de acum 4 ani nu va ajuta sa obtineti un ordin de restrictie, va ajuta la divort in sprijinul afirmatiei dvs ca e violent.
Mesajele de pe tel trebuie transcrise pe hartie.
Intentiile dvs de divort din trecut, nu va dezavantajeaza, din contra, puteti spune ca ati tot incercat sa va salvati casnicia.
Adeverinta de venit luati de la anaf in caz ca vreti sa dovediti ca va puteti intretine copiii.
Cereti pensie de intretinere de 1/2 din salariul sotului. Munceste ? Aveti dovada a cat castiga ?
Nu stiu cum puteti convinge martorii sa spuna ce stiu, dvs ii puteti cita ca martori si fara sa fie de acord, insa nu va sunt de folos daca spun ca nu stiu nimic.
Sotul nu realizeaza venituri de 8 ani ... nici in trecut nu a muncit constant si nici in prezent nu lucreaza..Pentru ordinul de restrictie, violenta verbala sau psihica cum poate fi dovedita in afara de martori? Doar cu mesajele telefonice ?
aveti nevoie musai si de martori mai ales ca nu aveti certificate medicale recente.
Conteaza si ce scrie in mesaje, nu e usor de obtinut un ordin de restrictie.
Mentionati ca ati facut in prealabil plangeri la politie, a primit amenzi si degeaba ca nu s-a potolit.
Ar trebui sa mergeti sa vb si cu cei de la protectia copilului ca ziceti ca si pe ei ii ameninta.
Poate nu obtineti un ordin , dar poate se potoleste daca e citat si se stropseste la el judecatorul.
Daca repeta, poate il obtineti a doua oara.

Alte discuții în legătură

Divort popan58 popan58 despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)
Divorț cu minor, procedură juditbacso juditbacso Buna ziua . Nu am posibilitatea sa platesc un avocat.Sunt despartita de sot de trei ani nu tinem legatura nu vorbim nu stim umde e viziteaza copulul nostru de ... (vezi toată discuția)