avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativă de omor cu spitalizarea victimei de 10 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativă de omor cu spitalizarea victimei de 10 zile

Bună. Fratele meu a avut o altercație cu un prieten, fiind provocat de acesta a folosit un briceag și i-a aplicat niște lovituri în zona stomacului cauzatoare de moarte. Este reținut timp de 30 de zile, arest preventiv, în urmă căruia urmează să i se decidă pedeapsa. A făcut recurs la curtea de apel București, dar încă nu a aflat rezultatul. Victima a dat o declarație la spital precum că l-a provocat pe fratele meu, însă acum dorește să-și schimbe declarația. La spital a stat doar 10 zile, dar doctorul a spus că i-a fost pusă în pericol viața. Au fost martori care susțin că fratele meu a fost provocat să facă asta. Ce sentință i se poate da, având în vedere că nu a avut antecedente penale? Se poate să i se dea suspendare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:10, 17 August 2016
Ce pedeapsa s-a dat in cazul de care spuneti dumneavoastra?
Ultima modificare: Luni, 15 August 2016
BiancaBB, utilizator
Nu știu ca era la Curtea de apel și am văzut ca se respingeau căile de atac ale inculpaților.
Erau pedepse cu executare.
Fii plângeau și tatii la fel...
Era emoționant ca chiar regretau sincer...
Se luau la cearta și dădeau cu cuțitul la nervi...
Așa și în cazul meu. Și fratele meu și băiatul respectiv regretă că s-au întâmplat lucrurile astea, dar nu rezolvă cu nimic regretele. Noi sperăm să i se dea cu suspendare, dar nu știm ce șanse sunt ..
Slabe șanse la suspendare dar speranța moare ultima...
Oricum avocatul va cere pedeapsa cu suspendare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control judiciar sau arest la domiciliu Boșnete Boșnete Buna ziua , prietenul meu a fost recent arestat preventiv pentru o tentativa de omor. Victimele sustin ca el a luat un cutit si i-a amenintat ca ii omoara. ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa risca si la ce se incadreaza fapta k1dand k1dand BUNA ZIUA ! Am fost de curand martorul unui incident intr-un bar in care eram 6 persoane una din persoane a batjocorit si facut misto circa 1 ora de un om ... (vezi toată discuția)
Omor sau autoaparare? robiy robiy Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)