avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce se intampla cu SRL daca nu se mai depune nici un act
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce se intampla cu SRL daca nu se mai depune nici un act

Buna,

As dori sa intreb ce se intampla cu SRL daca nu se mai depune nici un act la stat. Va fi dizolvata?

Firma a avut activitate si si angajati, dar este in pierdere si a fost si anul trecut. Datorii catre alte societati nu sunt.


Daca nu mai depun nici un act, voii avea eu ca si asociat unic/ administrator voi putea fi dat in judecata de catre stat? Am vre-un risc legal?
Cel mai recent răspuns: Isarcon , utilizator 13:18, 21 Noiembrie 2008
Nu veti fi dat in judecata de catre stat, dar e bine sa depuneti ultimul bilant de lichidare pe 2008 si apoi firma se poate inchide.
Multumesc pentru raspuns.

Insa nu-mi este totusi clar, daca nu mai depun absolut nimic ce se va intampla?

Bani pe firma nu mai exista de mult, iar eu nu am de unde sa platesc un lichidator sau sa inchid firma care iar costa spre 10mil.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2008
Isarcon, utilizator
daca nu depuneti bilantul ve-ti primi adrese de la Finante si in cazul nedepunerii in termenul stabilit puteti sanctionat cu amenda consistenta

totusi depuneti bilantul si apoi o puteti inchide definitiv sau pe o perioada de timp limitata
Multumesc pentru raspuns.

Din cate stiu amenda se aplica SRL-ului si nu persoanei mele,nu? Iar daca compania n-are nimic in proprietate, bani sau obiecte, atunci nu au de unde sa recupereze banii, deoarece eu raspund numai cu capitalul social, de aceea este SRL.


Gresesc aici? Am eu ca si persoana vre-un risc legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu datorii radin radin Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare / lichidare srl asociat unic fara activitate xxgeoxx xxgeoxx Doresc ajutor juridic, in Bucuresti, pt vanzare / lichidare SRL, asociat unic, fara activitate, cod CAEN 521 ( comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)