avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Sumele din ct. 4426 mai sunt deductibile in urmatorul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Sumele din ct. 4426 mai sunt deductibile in urmatorul caz?

Tin evidenta contabila la o societate de paza. Din martie si pana in prezent nu mai au nici un contract care sa genereze venituri si TVA colectat. Cheltuieli sunt in fiecare luna cu utilitati, leasinguri, etc. TVA-ul din documentele emise de furnizori mai este deductibil? Cheltuielile de orice natura, inclusiv cu cei 5 salariati nu mai sunt deductibile neavand venituri, dar TVA-ul cum il tratez? Cu stima, Monica Lauleanu.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 15:45, 21 August 2009
Cheltuielile, daca sunt administrative si se fac in vederea obtinerii de venituri, chiar si viitoare, pot fi considerate deductibile.
Daca din start le tratati ca nedeductibile, atunci TVA nu pote fi deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare rjip pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua, Am si eu o nelamurire referitoare la completarea RJIP ,si anume: -am un PFA platitor de TVA care preseaza servicii in spatiul intracomunitar cu ... (vezi toată discuția)
Un mixt de neintelegeri in infiintarea srl-ului meu!! Fatjon Fatjon Sunt nou inscrisa in forum si asta pt ca urmeaza sa imi deschid un SRL cu domeniu principal de activitate editarea periodicelor, ziarelor si revistelor, mai pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile, nedeductibile si deductibile limitat horatiu20 horatiu20 Ce/care sunt cheltuielile deductibile,nedeductibile si cu deductibilitate limitata pentru un srl in 2019 (microintreprindere-impozit pe venit) si care sunt ... (vezi toată discuția)