avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cheltuieli deductibile, nedeductibile si deductibile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cheltuieli deductibile, nedeductibile si deductibile limitat

Ce/care sunt cheltuielile deductibile,nedeductibile si cu deductibilitate limitata pentru un srl in 2019 (microintreprindere-impozit pe venit) si care sunt implicatiile cu T.V.A.-ul?
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 11:17, 24 Noiembrie 2019
E un roman intreg de scris ca sa raspunzi la o asemenea intrebare. Ca principiu, sunt deductibile acele cheltuieli care genereaza venituri, cheltuieli care se fac in interesul firmei.
La fel e si cu TVA-ul. Este decuctibil, de obicei, acel TVA care genereaza TVA colectat.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2019
Radu Varciu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile Razvan S. Razvan S. Buna ziua, Pentru un SRL care plateste impozit pe venit, care este diferenta intre o cheltuiala deductibila si una nedeductibila ? (vezi toată discuția)
Tva 50% 1 iul karmem karmem buna ziua, am citit noile prevederi din codul fiscal de la 1 iul 2012 si am o nelamurire. Am citit ca la cheltuielile cu intretinere, reparatii, combustibil, ... (vezi toată discuția)
Un mixt de neintelegeri in infiintarea srl-ului meu!! Fatjon Fatjon Sunt nou inscrisa in forum si asta pt ca urmeaza sa imi deschid un SRL cu domeniu principal de activitate editarea periodicelor, ziarelor si revistelor, mai pe ... (vezi toată discuția)