avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recalculare consum enel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recalculare consum enel

Buna seara,

Am si eu o problema cu cei de la Enel si din pacate nu stiu ce solutie juridica am.
Speta este urmatoarea:
Am incheiat un contract de inchiriere a unui spatiu al carui proprietar sunt, pe o perioada de 1 an si jumatate.
In cursul lunii octombrie a anului trecut un angajat Enel s-a prezentat la spatiu mai sus amintit in vederea efectuarii unor verificari, moment in care a observat ca, contorul electric are sigiliul rupt.
Astfel ca, acest angajat Enel a mentionat faptul ca lipsa sigiliului poate avea ca scop modificarea consumului de energie electrica. Angajatul Enel a ridicat sigiliul care a fost gasit rupt.
Urmare a acestei interventii cei de la Enel au intocmit nota de constatare, proces-verbal de analiza tehnica si fisa de calcul a energiei electrice consumate si neinregistrate.
In nota de calcul se mentioneaza recalcularea consumului de energie electrica pt o perioada de 3 ani, respectiv noiembrie 2012-noiembrie 2015.
Recalcularea este taxata la valoare maxima prevazuta de cei de la Enel, iar suma datorata este de aproximativ 40.000 de lei.
Avand in vedere faptul ca respectivul spatiu a fost inchiriat pe o perioada de 1 ani si jumatate iar inainte de aceasta perioada nu a mai folosit nimeni spatiul, de ce cei de la Enel ma pun sa achit un consum pentru perioada de 3 ani.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face din punct de vedere juridic in aceasta situatie? Cu ce fel de actiune ma pot apara tinand cont de faptul ca mi-au pus in vedere sa achit aceasta suma in 30 de zile de la data la care am primit instiintarea ?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragos.onac , utilizator 01:27, 6 August 2018
Perioada de 3 ani de impunere c/v consum este justificata de faptul ca termenul de 3 ani este acela in interiorul caruia se poate solicita executarea unei persoane fizice pentru recuperare debit
Pe furnizor nu il intereseaza ca apartamentul a fost inchiriat o perioada
La control s-a constatat sigiliul rupt,s-a calculat consumul maxim pentru care furnizorul initial emite somatie de plata,dupa care poate parcurge procedura de recuperare in instanta
Termenul de 3 ani este termenul general de prescriptie drept de executare
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
ynocentta, utilizator
Si in aceasta situatie, ce pot face eu din punct de vedere juridic? in afara faptului ca astept sa ma actioneze in instanta pentru recuperarea sumei.. Eu vreau sa stiu de ce a fost calculat consumul maxim... pot face contestatie impotriva notei de calcul, a procesului-verbal de analiza tehnica si a adresei de instiintare?
Ma gandesc ca trebuie sa existe o modalitate in care sa ma pot apara...
Buna ziua,
ati rezolvat ceva ?
Din pacate ,am confrunt cu aceeasi situatie.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa inteleg exact situatia :

in Codul Civil art 2517 care scrie ‘ Termenul general de 3 ani. Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen ‘
dar nu se aplica prevederile Ordinului nr. 121/2015, prin a carei PROCEDURĂ
privind determinarea consumului de energie electrică în caz de înregistrare eronată şi în sistem pauşal de aplicare se stabileste :

Art. 17. - (1) Durata pentru care se corectează consumul este intervalul de timp de la data când s-a produs evenimentul care a condus la înregistrarea eronată a energiei electrice, atunci când aceasta se poate stabili cu certitudine, sau intervalul de timp de la ultima citire a datelor de măsurare până la data remedierii situaţiei care a condus la funcţionarea necorespunzătoare a grupului de măsurare.
(2) Durata pentru care se corectează consumul se stabileşte de OR în urma analizei istoricului de consum al clientului final şi a evenimentelor relevante precum: înlocuiri ale contorului, întreruperi ale alimentării cu energie electrică, data încheierii contractelor de reţea şi de furnizare şi altele.
(3) Durata pentru care se corectează consumul nu poate depăşi intervalul de timp de la ultima citire, respectiv 6 luni pentru clienţii casnici şi clienţii finali noncasnici mici şi, respectiv, 3 luni pentru clienţii finali noncasnici mari.
(4) Încadrarea pe categorii a locurilor de consum se determină conform Regulamentului de furnizare.


Multumesc pentru ajutor
Buna ziua,

Se poate ataca in instanta situatia aceasta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare consum enel Universul_tau Universul_tau Buna seara, Am si eu o problema cu cei de la Enel si din pacate nu stiu ce solutie juridica am. Speta este urmatoarea: Am incheiat ... (vezi toată discuția)
Litigiu societate furnizare energie electric raducris77 raducris77 Buna ziua. In luna mai a.c. am fost notificat de catre operatorul de distributie a energiei electrice din jud. Ilfov ca in sarcina mea au stabilit un debit de ... (vezi toată discuția)
Contor enel cu interventie neautorizata. am urmatoarea situatie, ... VladMihalache VladMihalache Contor Enel cu interventie neautorizata. Am urmatoarea situatie, am cumparat o proprietate si am transferat contractul de furnizare electricitate ulterior ... (vezi toată discuția)