Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot proceda pt ca, doar fiica noastra sa fie mostenitoarea acestui apartament, acesta fiind dobandit de mine si sotul meu, dupa casatorie?
Multumesc frumos!
Asta ar fi valabil pt un partaj în instanță, însă înțeleg ca sotul e de acord ca fiica voastră sa rămână cu ap..
Despre costuri, întrebați la mai multi notari ca onorariul difera, însă nu e chiar mult, cca 2% din valoarea lui. Problema e ca apoi v-ar costa și donatia către fiica.
Dacă mai aveți bunuri de valore- alte imobile, terenuri, puteți sa ii donați direct fiicei pt ca donatia nu incalca rezerva primei fiice.
Ar trebui sa mergeți sa va consultați un avocat ca sa alegeți impreuna și în cunostinta de cauza cea mai buna varianta.
Sotul nu a avut cu prima sotiei bunuri impreuna, au făcut partajul? De ce soțul dvsi-ar da numai celui dr al doilea copil și primului, nu?
La divortul de prima sotie, sotul a lasat atat casa cat si toate celelalte bunuri , fiicei si fostei sotii. Instanta de judecata i a atribuit sotului masina pe care o aveau atunci, cumparata in timpul casniciei dar tot prin hotarare judecatoreasca, sotul meu a platit contravaloarea masinii, fostei sotii. Suma de 1200 lei, in anul 1988. Tot ce avem acum este facut impreuna cu mine si mai ales datorita, mie.
Donatia e sigura?
anonimiu
Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)