avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare - inregistrare neinteligibila in carnetul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare - inregistrare neinteligibila in carnetul de munca

Daca salariul tarifar de încadrare dintr-o înregistrare din Cartea de Munca este interpretabil (cifre înghesuite), se poate invoca Temeiul legal din acea înregistrare ?
CJP ne pune pe drumuri, solicita Adeverinte si Copii dupa Statele de plata de la Angajatori, care nu mai exista.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 23 August 2016
Temeiul legal este, probabil, o decizie emisa de catre angajator. Tocmai aceasta decizie (documentul ca atare) o solicita casa de pensii pentru a se lamuri si a vedea suma inregistrata ca salariu tarifar.
Casa de pensii nu poseda documentele pe care cere (adeverinte, state de plata) sa le prezentati. Firma are obligatia pastrarii acestor documente 50 de ani de la emitere.
Observand adnotarile anterioare, precum si cele ulterioare din carnetul de munca, fata de adnotarea aflata in litigiu, in conditiile in care salariul tarifar se putea stabili pe clase si gradatii legiferate, se poate observa doar valoarea orientativa mentionata in carnetul de munca.
@ balan_ioan_bn


Despre ce perioada este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca-interpretare date morosanucarmen morosanucarmen In carnetul meu de munca vechi este urmatoarea notare: 01.01.1993-salariu tarifar 25 000 +salariu de merit, conf. HG....2 500 12.08.1993-salariul tarifar 30 ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca cotimanis cotimanis Am depus pentru pensia de invaliditate copii de pe cartea de munca si celelalte adeverinte de vechime dar la casa de pensii mi s-au oprit si originalele.Cum ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj lunar la pensie eugen2011 eugen2011 Buna ziua, Vreau sa calculez pensia ca sa verific daca CJP face calculul corect dar am nevoie de ajutorul Dvs.: -in perioada 1 iulie 1977-1 ianuarie 1991se ... (vezi toată discuția)