am inregistrat in urma cu cativa ani intr.un apartament - punct de lucru pentru o asociatie non.profit . avand in vedere ca ulterior au aparut modificari in organizarea asociatiei , s.a renuntat la punctul de lucru declarat ( acum functioneaza ca locuinta de serviciu) , cei de la asociatia de proprietari mi.au cerut un document prin care sa dovedim ca nu mai exista punct de lucru inregistrat .
din cate am inteles, ONG urile nefiind inscrise la RC - ci in registrul asociatiilor si ONGurilor , cum ar trebui sa procedez ?
mentionez ca pe toata durata unei luni - in apartament se sta foarte putin si doar pentru odihna .
multumesc mult
Si intr-un caz si in celalalt, adica chiar daca este declarat punct de lucru si in al doi-lea caz, cand in apartamentul respectiv nu mai este punct de lucru, in relatia cu as. prop., aceasta trebuie sa incheie o conventie de plata cu ONG-ul dvs., conventie de plata prevazuta de legislatie in astfel de cazuri :
Hotărâre nr. 1588 din 19/12/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008 -
SECŢIUNEA a 2-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane, art. 37 ( art. 1-6).
In opinia mea, cei de la as. prop. vor sa demonstreze ca-s mai catolici decat P...
Simpla declaratie privind nr. de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in acel spatiu (eventual scrisa si inregistrata la as. prop.), ajunge si rasajunge.
Ca dvs. aveti emisa o hot. de schimbare a punctului de lucru, chiar nu intereseaya as. prop.
In fine, daca cu o copie a documentului emis de AGA sau CD de schimbare a punctului de lucru se rezolva problema, atunci este bine, insa oricum trebuie sa va declarati lunar nr. de persoane care se odihnesc in spatiul respectiv, la fel cum procedeaya fiecare proprietar din condominul respectiv.
multumesc mult . asa vom face
da, asociatia aceasta de proprietari este mai ceva decat Papa ( o fosta tovarasa director ce a ramas cu multe frustrari dar si obiceiuri ( si.a angajat fiul administrator.... retributii pe masura....gura mare .....etc...)
Asociatia de proprietari este condusa de adunarea generala, de comitetul executiv si presedinte. Discutati cu presedintele si incheiati acea conventie cu presedintele. Indiferent ca administratorul sau altcineva din asociatie are sau nu "frustrari" ori este cu "gura mare", relatiile trebuie sa se desfasoare corect, fiecare proprietar (persoana fizica sau juridica) sa depuna acte la asociatie atunci cand se schimba ceva: statutul apartamentyului sau al spatiului, folosinta, persoanele...
Subinchiriere
Alexmihairgs
Buna ziua,
Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)