avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz modificare nr pers intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz modificare nr pers intretinere

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat ptr a rezolva o problema cu administratia blocului.
Problema mea este urmatoarea :am incheiat un contract de inchiriere (din 2007)ptr un punct de lucru(contract inregistrat adm fin );pentru a obtine acordul asociatiei de proprietari presedintele mi-a solicitat sa accept sa fiu trecut cu 5 pers la intretinere,cu toate ca la momentul respectiv nu aveam nici un angajat,situatie care se mentine si in momentul actual.
In noiembrie 2008 am solicitat sa se reduca nr de pers de la 5 la 3 pers si a fost acceptat.
Am revenit cu o noua solicitare (inregistrata si confirmata ca a fost primita) in martie 2009 sa fiu inregistrat cu 1 pers la intretinere .Raspunsul a fost ca nu sunt de acord cu aceasta cerere deoarece regulamentul asociatiei cere sa fiu inregistra din oficiu cu 3-5 persoane.
Pecizez ca in cei 2 ani de contract nu au fost in vizita mai mult de 10 persoane in total si maxim 1-2 h/persoana.

Senzatia mea este ca e un abuz din partea presedintelui asociatie.
Cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:43, 25 Mai 2009
Topic-ul a mai fost discutat pe forum. Cand ati solicitat aprobarea pentru schimbarea destinatiei spatiului de locuit in punct de lucru pentru societatea dvs., as. prop. trebuia sa incheie cu dvs. o Conventie privind plata cotelor de intretinere catre asociatia de prop. Daca conditiile (nr. de persoane) s-a modificat, atunci as. prop trebuie sa va modifice (prin act aditional) contributiile proprortional cu nr. de persoane declarat de dvs.
Nu cred ca in statut, regulament, etc. exista acea prevedere cu privire la nr. minim de persoane (3-5) - insa acest lucru trebuia prevazut in conventie, functie de specificul activitatii firmei dvs. De fapt, nu prea are timp nimeni sa va numere clientii, cati aveti, precum si timpul cat au stat in firma...
Ce sa zic, eu zic sa luati legatura si cu proprietarul spatiului, insa oricum dvs. cand ati inchiriat spatiul de la proprietar, acesta va transferat si o serie de drepturi si obligatii (de obicei prevazute in contractul de inchiriere), astfel ca puteti sa-i solicitati sa va arate "regulamentul asociatiei" si mai vedeti!
Cu stima,
Va multumesc ptr raspuns .
Intentionez ca sa le trimit o noua adresa prin care sa contest faptul ca in continuare au trecut 3 pers (nu au trecut decit 7 zile de la afisare)
Pot reclama undeva aceasta situatie?
Pai grabiti-va. Mergeti personal la asociatie, inregistrati contestatia (chiar asa se cheama: Contestatie privind nr. de persoane). In mod normal presedintele as. prop. trebuie sa va raspunda in termen de 7 zile de la inregistrare. Poate o face mai tarziu, oricum in functie raspunsul scris al asociatiei ve-ti lua celelalte masuri la care va puteti gandi, respectiv sa-i reclamati la biroul specializat al primariei din localitate, eventual sa actionati as. de prop. in instanta. In acest sens este bine sa consultati un avocat.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar persoane lista intretinere asociatie de proprietari Erols Erols Va rog, ajutati-ma, daca se poate, intr-o problema delicata. Aseara, urmarind lista de intretinere afisata, am constatat ca mi-au fost trecute 5 persoane la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun al blocului sg1979 sg1979 Buna ziua, As dori sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: eu locuiesc la et. 9, deasupra mea se afla fosta spalatorie, spatiul aferent ... (vezi toată discuția)
Taxare suplimentara persoane juridice in bloc de apartamente DIANA19_CRT DIANA19_CRT Am o garsoniera intr-un bloc de locuinte in sectorul 4 pe care vreau sa o inchiriez unei pers. juridice pt. punct de lucru (salon de cosmetica) . Este o ... (vezi toată discuția)