avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare nume societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare nume societate

Buna ziua, va scriu pentru ca am o nelamurire legata de ceea ce trebuie sa fac dupa ce se aproba schimbarea numelui unei societati, respectiv daca trebuie sau nu sa obtin alt acord de functionare si alte avize (dsv, dsp samd) dupa momentul in care iese denumirea noua a societatii. Gasesc in schimb foarte multe sfaturi despre cum sa schimbi numele unei societati :))
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: RebecaDum , utilizator 10:25, 7 August 2023
Schimbarea numelui nu inseamna o alta societate comerciala ceea ce inseamna ca nu se schimba conditiile avute in vedere la momentul obtinerii avizelor.
Elementul principal de indentificare al oricarei societati comerciale este codul de TVA, cu sau fara RO. Acesta nu se modifica niciodata indiferent daca firma isi schimba numele sau chiar sediul in al judet (situatie in care se modifica numarul de la Registrul Comertului).
Nu trebuie obtinute alte avize, insa trebuie schimbat certificatul de inmatriculare.
Galan_Roxana a scris:

Nu trebuie obtinute alte avize, insa trebuie schimbat certificatul de inmatriculare.


Certificatul de inmatriculare este emis de Registrul Comertului, entitate care aproba si schimbarea denumirii.
La schimbarea denumirii s-a depus deja vechiul certificat eliberat de Registrul Comertului.
Dar casa de marcat, este okay daca o folosesc cu numele vechi al societatii?
Ar fi indicat sa faceti modificarea in soft cu privire la noua denumire a societatii.

Alte discuții în legătură

O alta schimbare denumire firma ilma ilma As dori sa schimb denumirea firmei, si nu stiu sigur ce se intampla cu casele de marcat. Cei de la firma de la care am luat casele de marcat, mi-au zis ca ... (vezi toată discuția)
Litigiu marca inregistrata vs nume comercial eduardjs eduardjs Salutare. Acum jumatate de an am inregistrat FLX SRL cu obiect de activitate principal CAEN 6202. Adineauri am primit o scrisoare de la litigations @ ... (vezi toată discuția)
Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)