avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contestatie achizitie directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contestatie achizitie directa

Actul administrativ prin care se anuleaza o achizitie directa (demarata prin anunt publicitate in SEAP ) cu depunere oferte la sediul autoritatii contractante si in SEAP (catalog electronc) poate fi contestat in temeiul L 101/2016 sau L 554 privind conteciosul administrativ?
Mentionez ca ofertele au fost depuse (dar nu sunt deschise).S-a constatat ca anuntul publicitate din SEAP nu cuprinde mentionarea depunerii propunerii/ofertei tehnice desi era necesar, punandu-se la dispozitie doar listele de cantitati(este vorba de un contract de lucrari cu o valoare sub pragul prevazut de art.7 alin) lipsind deasemenea si alte mentiuni referitoare la unele doumente ex.declaratie ref la protectia muncii etc.
Daca o astfel de contestatie este admisibila poate instanta sa oblige la continuarea procedurii?
IAnularea achizitiei o motivam pe art.212 ali.1 lit b (s-ar putea ca unele oferte sa contina prop tehnica iat aletel nu) si c din L98 (desi asa cum am spus este vorba de adchizitie directa).
Astept opinii.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: raglub , utilizator 12:01, 21 August 2016
achizitia directa se supune Legii 98/2016 numai referitor la respectarea principiilor, astfel nu se poate invoca nici un alt articol pentru contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare semnare contract datorita contestatiei danatmr9 danatmr9 Buna ziua, 1. As dori sa stiu conform noii Legi 98 / 2016 a achiztiilor publice + Legea 101 / 2016, daca sunt in perioada de evaluare a ofertei financiare, ... (vezi toată discuția)
Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-oferte peste valoare estimata marcyz marcyz Referitor la achizitia directa privind un contract de lucrari - \"put forat\", am realizat adrese in urma consultarii catalogului de produse din seap, catre 3 ... (vezi toată discuția)