avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa-mi precizez actiunea in constatare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa-mi precizez actiunea in constatare?

Am introdus o actiune in constatare privind dobandirea unui teren si a constructiei ferente prin uzucapiune.
Am chemat in contradictoriu Consiliul Local, iar la primul termen, judecatorul mi-s spus sa-mi precizez actiunea in ceea ce priveste calitatea procesuala pasiva a Consiliului local.
eu nu am nici un fel de act din care sa reiese titlu de proprietate sau altceva. casa a ars si clienta mea a donamdit casa de la parintii ei care au decedat si nu aveau nici ei acte pe casa. Ei locuiesc acolo de prin 1952. Cum sa-mi formulez precizarea?
Cel mai recent răspuns: n12345 , utilizator 14:35, 17 Iunie 2007
precizativa actiunea in sensul chemarii in judecata a institutiei Primarului Municipiului, orasului sau comunei.
Sunt consilier juridic si am avut multe actiuni cu impozite si taxe in care s-a intamplat la fel.

Institutia Primarului trebuie chemata in instanta.

Formulati astfel

.....Prin prezenta înţeleg să-mi precizez acţiunea în sensul chemării în judecată a Primarului......

Calitatea procesuala pasiva sau activa, apartine in toate cazurile unitatii administrativ teritoriale, unitate care poate fi, potrivit Legii nr.215/2001, comuna, orasul sau judetul, si niciodata, consiliul local sau primarul, care sunt simple organe administrative ale acestor unitati, al caror atributii vizeaza, printre altele, administrarea patrimoniuluiui unitatii administrativ teritoriale (consiliul local) sau reprezentarea unitatii in relatile cu tertii (primarul).
Prin urmare va trebui sa va precizati actiunea in sensul ca intelegeti sa chemati in judecata comuna, orasul sau judetul , reprezentata prin primar, respectiv prin presedintele consiliului judetean, in cazul in care va judecati cu unitatea administrativa a judetului.
Am si eu o situatie asemanatoare.

Am un teren de prin anii 60' . Indeplineste conditiile pentru uzucapiune.
Cum sa formulez cererea ? Trebuie neaparat sa chem in judecata pe cineva ?
Nu stiu cine ar fi putut fi inainte de anii 60' proprietarul acestui teren.
Trebuie sa chem Primaria in judecata ? Am depus o cerere de regim juridica la primarie - rapunsul: se adevereste ca din anii x in planurile locale bucata aceasta de teren este in evidentele locale pe numele meu - desi nu am platit impozit pe acest teren pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani amm_28 amm_28 O ruda a cumparat terenul si a construit casa inainte cu 4 ani de casatorie, dar nu are acte nici pe teren nici pe casa .De atunci au trecut mai mult de 34 de ... (vezi toată discuția)
Problema uzucapiune dana_toader dana_toader Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva intr-un caz mai complicat de uzucapiune. Proprietarul actual are contract pe o suprafata de 300 m teren plus casa, dar ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala pasiva a primariei flocaviviana flocaviviana Dragi colegi, O problema interesanta care se tot discuta prin salile de sedinta. CAPACITATEA PROCESUALA PASIVA A PRIMARIEI. Speta este simpla de tot. O ... (vezi toată discuția)