avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire Taxa judiciara de timbru

Conform art. 45 alin 1, alin 2, 3 si 4 din OUG 80/2013, sunt indeplinite conditiile pentru restituirea a 1/2 din taxa judiciara de timbru indiferent de solutia data in cauza civila ?
daca :
- petitionarul a avut domiciliul ales la avocat
- avocatul a administrat probele
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: flocanelu , utilizator 22:01, 22 August 2016
- daca probele au fost administrate prin avocati, da, oricare ar fi solutia, asa scrie si in alin 2.. Ratiunea e ca nu mai administreaza probele instanta.
Atunci cand se merge pe procedura aceasta, domiciliu e obligatoriu la avocat
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
Marian Bucur, Avocat
Va multumesc pentru lamurirea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa contestatie executare admisa eugen82 eugen82 La fond mi s-a admis o contestatie le executare, parata a fost obligata sa-mi plateasca si taxa de timbru. Parata a declarat apel si a solicitat sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa judiciara de timbru iojamaria iojamaria O persoana fizica a achitat in iulie 2013 o taxa judiciara de timbru, pentru o actiune de constatare de proprietate. Taxa s-a platiti la primarie, apoi 30 % , ... (vezi toată discuția)