avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... restituire taxa contestatie executare admisa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

restituire taxa contestatie executare admisa

La fond mi s-a admis o contestatie le executare, parata a fost obligata sa-mi plateasca si taxa de timbru.
Parata a declarat apel si a solicitat sa nu fie obligata la plata taxei, deoarece oug 80/2013 prevede la art. 45 alin.5 faptul ca in situatia in care contestatia este admisa definitiv, am dreptul sa solicit restituire (instantei, apoi la primaria unde am platit-o).

As dori sa stiu daca asa este ,i s-a restituit cuiva taxa de timbru la o contestatie admisa?
Da este corect apelul.OUG 80/2013"Art.45(1) Sumele achitate cu titlul de taxe judiciare de timbru se restituie, dupa caz integral,partial sau proportional,la cererea petitionarului,in urmatoarele situatii:
f.Cand contestatia la executare a fost admisa,iar hotararea a ramas definitiva;
5) Cererea de restituire solutionata de instanta de judecata va fi depusa in vederea restituirii la unitatea administrativ-teritoriala la care a fost achitata taxa."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa judiciara fgeorgeta fgeorgeta Va rog sa-mi spuneti care este procedura recuperarii taxei judiciare de timbru care a fost taiata pe numele unui CAR in scopul punerii in execuare a unor ... (vezi toată discuția)
Contestaţie la executare castigata, restituire taxa timbru m_m m_m Buna ziua, Am castigat contestatia la executare inceputa de kruk, iar in hotarare specifica ca se anuleaza toate actele de executare. Atat. Fara cheltuieli ... (vezi toată discuția)