avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune credit in derulare catre Erb New...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune credit in derulare catre Erb New...

Am trimis o adresa catre Bancpost in care am cerut explicatii in ce priveste dobanda respectiv daca a fost externalizat creditul . Am fost informata ca Bancpost mi-a cesionat creditul catre ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V..si ca nu erau obligati sa ma informeze asupra acestui lucru.
Din ce am citit am inteles ca in astfel de situatii nu au voie sa-mi perceapa dobanzi si ca este de fapt un SRL cu sediul in Olanda ori prin lege trebuie sa fie o banca sau un ifn . As vrea sa stiu daca este corect cum au procedat sau am platit atatia ani dobanda degeaba.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:42, 24 August 2016
Erau obligati sa va informeze despre cesiunea debitului, au fost formulate contestatii la executare pe acest motiv si s-au castigat.
Este vorba de un credit in derulare . Eu platesc lunar rate in euro. Dar am avut o divergenta cu angajatii de la Bancpost cand am vrut sa-mi restructurez creditul - nu mi-au acordat aceasta facilitate pe motiv ca trebuia sa fie prezent si codebitorul. Ori pe contractl meu nu exista nici un codebitor. De-abea dupa ce am tot citit pe net am aflat de faimoasa "panama" si in adresa pe care am facut-o (in scris de data aceasta - la Bucuresti) am solicitat sa mi se specifice daca creditul imi este externalizat . Asa am primit aceasta informatie . Si nu inteleg cum imi cesioneaza creditul daca eu platesc rate in continuare luna de luna ( cu intarzieree adevarat ) dar ma incadrez in cele 90 de zile tocmai pentru a nu fi executata.
Plătiți rata întreagă, sau doar parțial?
Un credit în derulare nu poate fi cesionat. Doar o creanță rezuoltată dintr-un cntract de credit încetat poate fi cesionat unui SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contract de credit remus7003 remus7003 Buna. In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca. In anul 2010 in baza OUG 50/2010 in luna septembrie am notificat banca in legatura ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de credit albarar albarar Buna. In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca. In anul 2010 in baza OUG 50/2010 in luna septembrie am notificat banca in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)