avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nepasare totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nepasare totala

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. In ultima vreme eu si sotul meu ne certam foarte des din absolut orice discutie pe care o avem, cand imi zic si eu parerea....gata sfada....el se enerveaza foarte tare si eu bineinteles ca ma supar si ajungem sa nu mai vorbim cu zilele.Am ajuns la faza in care simt ca nu mai rezist, am incercat sa ii spun ce simt, raspunsul lui este-nu ma intereseaza, faci ce vrei, treaba ta.L-am rugat sa mergem la un psiholog, el refuza categoric, zice ca el n-are probleme si n-am decat sa ma duc eu ca problema ii la mine.I-am zis chiar azi ca eu nu mai pot continua o astfel de viata si m-a tratat cu foarte mare indiferenta, i-am zis chiar ca daca el este asa indiferent o sa consult un avocat, raspunsul lui a fost sa fac ce vreau. Orice zic, parca vorbesc cu peretii, nu comunica cu mine absolut deloc.Avem impreuna 2 copii minori si nu vreau sa creasca in asemenea imprejurari. Sincer nu stiu ce sa fac sa-l trezesc la realitate. Ma gandesc sa-mi caut o chirie
si sa-i dau un ragaz sa se gandeasca(nu vreau sa ma las coplesita de suparare si sa ma gandesc la divort deocamdata). Intrebarea mea este ca daca ma mut cu copiii intr-o chirie, ma poate acuza de parasire de domiciliu??? Va intreb pt. ca nu vreau sub nici o forma sa fac ceva si sa fiu decazuta din drepturile parintesti, eu i-am zis ca in caz de divort nu imi trebuie absolut nimic, dar pentru copii ma duc pana in panzele albe.Va rog mult sfatuiti-ma ce sa fac. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 20:22, 25 August 2016
Munceste, contribuie la cheltuieli ? Cum se poarta cu copiii ?
A cui e casa in care locuiti ?
Vreti sa va mutati ca sa platiti chirie si sa nu comunicati, sa aveti singura grija de copii si sa primiti eventual o pensie de 1/3 din venitul lui pe care il are pe cartea de munca ?
Fara de sot sunteti si in casa si daca va mutati, numai ca aveti mai mult de muncit, de platit daca va mutati.
Puteti sa va separati si in casa, nu e musai sa va mutati.
Faceti cum va zice Martonze, iesiti in oras...
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
gi-jane2, moderator
Va puteti muta cu minorii fara a exista probleme efective.

Puteti astepta dupa aceea ca sa vedeti ce se intampla.
Se intampla in multe cupluri ca dupa un numar de ani petrecuti impreuna sa dispara dragostea pentru partener , din pacate de cele mai multe ori doar din partea unuia dintre ei facandu-l pe celalalt sa treaca prin situatii neplacute si multa suferinta . Motivele pot fi numeroase , de la greutatile familiale pana la relatii extraconjugale , stiti ca exista chiar o varsta critica mai ales in viata barbatilor cand devin mai vulnerabili si pot fi usor atrasi intr-o aventura . Eu va sfatuiesc sa fiti foarte diplomata daca vreti sa-l recastigati , cu reprosuri si discutii contradictorii n-o sa rezolvati nimic , poate ar trebui sa mergeti singura la un consilier unde sa primiti niste sfaturi profesionale .
Martonze a scris:

Din ceea ce relataţi, este posibil ca între dvs. şi soţul dvs. să fi apărut o terţă persoană, care i-a sucit minţile şi domnul este în dilemă, fiindcă îşi iubeşte copiii şi probabil şi pe dvs., dar e tentat de o aventură.
Eu vă sfătuiesc, ca femeie, să-i ignoraţi ieşirile, să vă schimbaţi dvs. anumite obiceiuri, în sensul să fiţi mai cochetă, să ieşiţi în oraş cu prietene şi copiii acestora, fără să-l invitaţi şi pe el, la fel, mergeţi în excursii , arătaţi-vă indiferentă faţă de el. Nu-i observaţi nepăsarea, nu-l chemaţi la psiholog, nu creaţi ceartă şi nu întreţineţi cearta. Poate omul are probleme şi de natură profesională, la serviciu, ascultaţi-l dacă vrea să se descarce.
Divorţul şi ceea ce urmează după este un calvar, ceea ce pătimiţi acum e parfum faţă de ce ar urma după un divorţ cu minori.

Are dreptate Martonze. E atat de usor sa capitulezi ! De ce sa plecati? Daca are pe cineva ii usurati situatia...

Daca vreti sa se schimbe el, incepeti cu schimbarea dv. ! Schimbati-va tonul cu care vorbiti, atitudinea si coafura... Fiti mai ,,pisicoasa'' si nu comandant de osti , povestiti ce progrese fac copiii in fiecare zi, rugati-l sa va ajute , sa iasa cu copiii in parc. Cand va vin vorbe grele ,,luati apa in gura"-
asa am primit eu un sfat de la un invatator in varsta.

Nu renuntati! Mai bine va schimbati - desi e mai greu... Va inteleg perfect dar daca il mai iubiti, luptati pentru familie. Copiii il iubesc neconditionat.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
Ionesco, utilizator
Da, din ce povestiti si mie imi pare ca ar putea exista o persoana care i-a "furat" inima, sfaturi nu stiu sa va dau, depinde cum percepeti d-voastra situatia si ce sunteti/nu sunteti dispusa sa faceti pentru a-l pastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prima casa si copil 10 ani sarbumihaela sarbumihaela Intrebari despre divort linistit si civilizat rezumat: avem doi ani de cand sotul s-a aventurat in chestia cu prima casa. am stat 8 ani cu chirie. avem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă confrunt cu o situație foarte dificilă și ... Didiski Didiski Bună ziua, Mă confrunt cu o situație foarte dificilă și delicată și în speranța că voi primi niște răspunsuri voi detalia mai jos povestea. ... (vezi toată discuția)
Divort MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un ... (vezi toată discuția)