avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... VA ROG SA MA AJUTATI...........CETATENIE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

VA ROG SA MA AJUTATI...........CETATENIE

BUNA SEARA .......

AM FOST CASATORITA AN TURCIA (1993-2004),DAR NU SI AN ROMANIA,
DIN ACEASTA CASATORIE AM UN COPIL NASCUT ACOLO PE DATA DE 21-8-1994,CETATEAN TURC.IN 2004 AM DIVORTIAT SI COPILUL A RAMAS CU TATAL .......ACUM BAIATUL VREA SA VINA SA STEA CU MINE SI SA IA SI CETATENIA
AS VREA SA STIU: CUM POT SA I-AU CETATENIA COPILULUI MEU,CE DOCUMENTE A-MI TREBUE SI CUM TREBUE SA MA COMPORT(CE TREBUE SA FAC?) :(
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:28, 23 August 2016
Buna ziua,

Gasiti raspunsul aici [ link extern ]

Succes,
Dvs. fiind cetatean roman, copilul dvs. are 2 cetatenii prin insasi nasterea sa-cea romana dupa mama si cea turca dupa tata. Nu este necesar sa solicitati dobandirea cetateniei romane ori reintregirea familiei, decat sa solicitati la autoritatile romane mai intai inscrierea casatoriei si a divortului pe marginea actul dvs. de nastere(pentru acest lucru veti depune cerere la starea civila de la locul dvs. de nastere), dupa care transcrierea/inscrierea certificatului de nastere a copilului dvs.(pentru acest lucru veti depune cerere la starea civila de la locul dvs. de domiciliu/ori la ambasada Romaniei din Turcia daca inca va aflati in strainatate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana mert94 mert94 Buna seara.Sant noua si nu prea stiu cum sa ma comport an acest forum.Dar uitandu-ma an colo si-n cuoace am vazut forumul asta si m-am anscris,cautand: Cum pot ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort, schimbare nume joana72 joana72 Buna ziua, Am o intrebare: Eu locuiesc in Danemarca de 10 ani, dar mi-am pastrat cetatenia romana, nu sint cetatean danez. In 2002 m-am casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in sua ilie0001 ilie0001 Buna ziua, Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am baiatul in SUA, are si cetatenie romana si americana. Acum are un copil nasut in America (mama ... (vezi toată discuția)