avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura si chitanta catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura si chitanta catre persoane fizice

Buna ziua,

Avand in vedere ca desfasuram activitati de realizare a softului la coamnda(servicii web de creare site-uri, magazine online etc.) si comercializare de produse pe internet, nu avem casa de marcat. Pentru persoanele juridice carora le presatam servicii web emitem factura cu chitanta iar pentru persoanele fizice catre care comercializam produse pe internet emitem factura pe care o punem in colet si coletul este livrat de curier care ridica de la client banii in regim ramburs si ii vireaza in contul nostru.
Acum mai exista situatia exceptionala in care un client persoana fizica insista sa ridice produsul personal direct de la noi. Cum putem face facturarea in aceasta situatie exceptionala avand in vedere ca nu avem casa de marcat? Putem emite factura si chitanta catre aceaste persoane fizice care insista sa ridice produsul personal de la noi, avand un temei legal? Mentionez ca aceasta situatie nu are caracter frecvent, sa spunem ca se poate intampla o data, de doua, de trei ori pe an.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 13:07, 23 August 2016
Vanzarea este o vanzare la distanta si in conditiile in care preluarea marfii se face la sediu.In aceste conditii, incasarea se poate face cu chitanta.Sa aveti posibilitatea sa justificati comanda online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Diverse probleme legate de comert fizic sau online. Alone Alone Buna ziua, Nu stiu daca am nimerit forumul adecvat acestui post insa sper sa gasesc niste raspunsuri cu ajutorul vostru. Detin o societate comerciala SRL ... (vezi toată discuția)
Ce documente emite ii? Argali Argali Buna ziua, Am infiintat de curand o II cu obiect de activitate Comert prin Internet si v-as ruga sa-mi oferiti raspuns ptr cateva neclaritati inainte de a ... (vezi toată discuția)