avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare-lichidare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare-lichidare firma

Buna ziua,
Am un SRL cu activitate suspendata din anul 2010, dupa plata catorva impozite forfetare :(
Intre timp nu am mai depus bilanturile anuale si nici nu am mai reinnoit comodatul pentru sediul social. ORC m-a notificat ca va solicita dizolvarea firmei pe motiv ca nu pot face dovada unui sediu. Am primit si instiintarea cu privire la hotararea judecatoreasca irevocabila de dizolvare, care poate fi contestata in 30 zile. Firma nu are niciun fel de datorii, sunt un singur asociat si intre timp am depus si situatiile financiare la zi (la Adm F).
Ma intereseaza cum as putea sa lichidez - radiez firma fara sa fiu nevoita sa platesc un lichidator.
Daca dizolvarea a fost dispusa de instanta la cererea ORC e obligatoriu sa apelez la un lichidator atestat? il va numi ORC din oficiu? sau pot depune o hotarare de lichidare ca unic asociat, impreuna cu situatii financiare si celelalte documente cerute, pentru ca nu am ce imparti cu nimeni?
Am mai vazut o situatie intr-o modificare a LSC prin care daca in termen de 3 luni de la dizolvarea societatii nu a fost numit un lichidator, ORC poate dispune din oficiu radierea SC.
Sa nu ma intelegeti gresit sunt de acord sa platesc taxe de lichidare-radiere dar nu sa ajung eu in faliment in locul SC, pentru ca de la introducerea impozitului forfetar SC a fost numai in pierdere. Multumesc

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)
Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)