avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MI-AU GRESIT TITLUL DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MI-AU GRESIT TITLUL DE PROPRIETATE

Buna dragii mei

Ce ma fac, ce ma fac.... mi-au gresit titlul de prop. mi-au scris o suprafata mai mica ....mai mare nu puteau gresi:P, ce fac acum unde ma indrept prima oara nu vreau prin justitie decat daca nu se poate altfel. ce ma sfatuiti sa fac?

va multumesc la toti
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:42, 10 Septembrie 2010
Comisiile locale au obligatia ca dupa trecerea termenului de depunere a cererilor de restituire sa faca niste situatii din care sa rezulte care este totalul suprafetelor a caror reconstituire se cere.
Apoi sa o compare cu suprafetele de teren fizic existente in raza unitatii administrativ teritoriale.
In masura in care se solicita reconstituirea unei suprafete mai mari decat cea fizic existenta .. prin hotarare a C.L se poate dispune aplicarea unui coeficient de reducere pentru suprafetele a caror reconstituire se cere astfel incat reconstituirea in drept sa nu depaseasca reconstituirea in fapt.
buna ziua...o problema cu titlul de propietate: sunt parcele cu suprafete de : 1ha, 2ha, 1ha, 2 ha= 6ha total..numai ca in loc de 6 au socotit 7 Ha ..asa apare pe titlu de prop...deci e vorba numai de o adunare gresita ...cum procedez, ? exista si alta cale decat cea printr-o actiune in instanta? ptk daca tb prin instanta nu as vrea sa se faca expertiza ca nu se merita la cat costa ..fiind vorba de teren extravilan si impozitul nu e o suma mare, numai ca nu vreau sa platesc in plus ptk in fapt detin numai 6 ha.
Chiar n-are rost sa va duceti la instanta. Legea 18/1991 permite comisiilor judetene de fond funciar ca corecteze erorile materiale din titlurile de proprietate, in masura in care suprafetele n-au intrat in circuitul civil. Depuneti TP in original, cu cerere de modificare (motivata) si copie act identitate la prefectura judetului unde se afla terenul respectiv, cu indicatia "pentru comisia judeteana pentru reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor".
am facut deja ascest demers....deja sunt in circuitul civil si raspunsul celor de la comisia judeteana a fost ca se poate rectifica doar prin actiune in instanta...dar mise pare absurd :(....imi putet spune pasii ce trebuie urmati pe cale instantei? va multumesc!
Pai, se introduce actiune pentru modificarea TP la judecatoria in a carei raza de competenta se afla situata localitatea unde aveti terenul, indreptata impotriva comisiei locale si judetene de fond funciar. In actiune se expun motivele modificarii (precum ca cei care au intocmit TP n-au stiut matematica elementara), se depune TP in original si acte de stare civila. Actiunea este scutita de taxa de timbru. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ceretre in anulare Basil Basil In anul 1992, la cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru un teren de 1800 mp. in sect. 3 Bucuresti, mi s-a aplicat un coeficient de reducere ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Poate un primar sa anuleze un titlu de proprietate? JohnDoe22 JohnDoe22 Buna ziua, am o mica problema. In anul 1992 tatal meu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate, in baza L 18/91, asupra unui teren pierdut in urma ... (vezi toată discuția)