avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea bunicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea bunicii

Buna ziua,

Bunica a avut 3 frati, sa le zicem A,B,C. Dupa revolutie, ei au avut dreptul la recuperarea unor terenuri, ramase de la parintii lor, in mod egal pt cei 4 .
Cand au primit terenurile (cam in 1995) situatia a fost asa:
- bunica a primit partea ei
- fratele B murise, iar mostenitorii lui (doi copii) au primit ei terenul.
- fratele C a renuntat , la fel si fiul lui.
- fratele A a intrat in posesia terenului lui de drept dar si a terenului fratelui C.

Fratele A nu avea urmasi.
Dupa moartea lui in 2014, el a lasat cele doua terenuri (al lui si al fratelui C) nepotilor lui, adica copiilor fratelui B, care imediat au vandut tot .

Intrebare:
- cu ce drept fratele A a intrat in posesia terenului fratelui C ?
- copiii bunicii ar fi avut dreptul la terenurile fratelui A care nu a avut urmasi directi ? (bunica fiind deja decedata cand a murit fratele A)

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:03, 24 August 2016
@steliana2016, daca mostenirea s-a impartit la 4 inseamna ca 1/4 i-a revenit lui C, mai departe C a transmis dreptul de proprietate fie prin vanzare, fie prin donatie, fie la schimb (nu are importanta si eu nu sunt ghicitor, important este ca a fost posibil, legal). Mai departe, cota ajunsa la A, acesta a dispus de ea cum a vrut, in concret prin testament - neexistand mostenitori rezervatari, testamentul si-a produs efectele din plin, adica cota de 1/2 (1/4+1/4) s-a dus la cine-a vrut el. Asta-i tot, simplu, llegal, pierdeti vremea cu avocati si alte iluzii !
Cum sa-i transmita C lui A, cand ei nu isi mai vorbeau de peste 30 de ani iar C era nedeplasabil ?! Iar fiul lui C se afla la celalalt capat al lumii...
Ma rog, pusesem si eu o intrebare ... acu' nu e cazul sa va enervati :)
Eu nu ma enervez pentru ca stiu ca daca-o fac, singurul care sufera sunt eu :) deci nu sufar cu nervii et je ne suis pas en colere.

Nu avem de unde sa stim care este exact situatia in speta dvs., caci dvs. le dati drumul informatiilor cu pipeta, respectiv in primul mesaj ati spus sumar, in al doilea ati facut referire si la testament (fapt foarte important), acum introduceti in ecuatie si relatiile inghetate dintre A si C, si cine stie ce-o mai fi. Cine credeti ca poate raspunde dupa primul dvs, mesaj fara a fi luate in analiza si restul informatiilor? Va spun eu, nimeni.

Practic dvs., atata vreme cat mostenirea s-a impartit legal la 4 si ascendentul dvs. si-a primit partea legala, mai departe dvs. sunteti tert fata de raportul juridic dintre C si A, dintre A si descendentii lui B, s.a.m.d.

Ce sa facem? Sa presupunem ca A a luat cota lui C prin frauda? Ok! Calitatea de subiect activ, de parte procesuala, de reclamant o are C sau descendentii lui, nu dvs.
Intelegeti logica? Dpmdv chestiunea este simpla - V-ati primit partea? Da! Asta-i tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)