avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozite pentru firma IT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozite pentru firma IT

Buna ziua,
care sunt impozitele care se calculeaza pentru un salariat, inginer automatizari, angajat la o firma care are CAEN 6201 - activitati de realizare a soft-ului la comanda ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 25 August 2016
Cotele de contributii ce trebuie platite - retinute din salariul angajatului - in 2016 sunt :.

- contributia de asigurari sociale: 10,5 % – conditii normale de munca, 10,5% – conditii deosebite de munca, 10,5% – conditii speciale de munca

- contributia de asigurari sociale de sanatate ; 5.5%

- contributia individuala privind asigurarile de somaj : 0.5%

- impozit pe venit : 16%.

Angajatii din IT pot fi scutiti de la plata impozitului pe venit , daca sunt indeplinite criteriile prevazute in Ordinul 835/2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum taxe si impozit salariu ninel_d ninel_d Buna ziua as dori sa stiu care este cuantumul taxelor si impozitului pe salariu pentru un angajat si care este cuantumul pe care il plateste un angajator ... (vezi toată discuția)
Cum angajez legal instrumentisti si solisti vocali si ce taxe se platesc la stat? Florian_Gabriel Florian_Gabriel Salut, am o formatie pentru evenimente festive si vreau sa angajez fiecare component al formatiei la societatea comerciala pe care o detin. Care este ... (vezi toată discuția)
Ce contributii plateste un angajator catre stat? adinamiia adinamiia buna ziua ma intereseaza cat trebuie sa plateasca un angajatot la stat pentru un angajat astept raspuns multumesc anticipat (vezi toată discuția)