avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema achizitie auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema achizitie auto

Salutare.

Am achizitionat o masina din brasov pe firma, totul ok aparent, am verificat seria sasiu, corespunde cu cea din carte. am ajuns la RAR bucuresti si spre surpriza mea motorul masinii a fost schimbat si nu poate sa fie omologat drept urmare nu pot inmatricula masina. Evident cel de la care am cumparat masina nu mi-a spus ca este vorba de alt motor si in contract este trecuta seria motorului care e trecuta si in cartea masinii. Cum pot proceda?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin0702 , utilizator 16:01, 25 August 2016
Pentru analiza si eventual raspuns ,este necesar sa precizati date relevante
In CIV cati proprietari figureaza?
Exista situatii cand vehiculele sunt detinute de catre terti care nu inteleg sa inmatriculeze bunul mobil si care uneori pot opera modificari la componentele de baza ale vehiculului care daca nu sunt verificate si omologate de catre RAR genereaza probleme serioase detinatorului vehiculului
In situatia data,dv aveti dreptul sa solicitati vanzatorului sa va restituie c/v vehicul
Daca amiabil nu se poate solutiona ,puteti formula plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune
Problema esentiala este acea ca inclusiv expertiza tehnica concluzioneaza inlocuirea motorului dar nu poate preciza data si autorul
Totusi exista inclusiv varianta omologarii otorului daca detine aceleasi caracteristici cu cel inlocuit
Buna, in CIV sunt 4 proprietari , ultimul fiind el (deci el a putut sa o inmatriculeze), motorul nu mai detine aceealeasi caracteristici cu cel original...exista modificari...ce de la RAR au spus ca nu pot omologa asa ceva. In cazul in care nu reusesc amiabil sa imi recuperez suma plangere trebuie depusa in Brasov sau Bucuresti ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)
Pot inscrie masina daca scrie pe cartea masinii ''omologari inviduale''? stoica87 stoica87 pot inscrie masina daca scrie pe cartea masini omologari inviduale? sau ce inseamna? la ce se refera? (vezi toată discuția)
Despre schimbarea motorului LusianGhebus LusianGhebus Buna ziua Detin un Ford Fa din 1997 inmatriculat in Romania, pe care il folosesc in Italia. Din pacate am avut probleme cu chiuloasa, nereusind sa rezolv ... (vezi toată discuția)