avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister

Buna ziua! O persoana care a participat la un curs de formare profesionala se poate angaja ca muncitor calificat chiar daca diploma obtinuta in urma cursului nu este autorizata de catre minister?
Baza legala privind formarea profesionala:

- OG 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor
[ link extern ]

- Normele metodologice de aplicare a prevederilor OG nr. 129/2000
[ link extern ]

- Ordinul nr. 5253 din 16 octombrie 2003 pentru aprobarea metodologiei certificării formării profesionale a adulţilor
[ link extern ]
HRjunior a scris:

... Doar ca noi am optat pentru curs de participare, nu unul de perfectionare/calificare. Acum vrem sa stim daca putem sa-i schimbam functia din muncitor necalificat in Operator CNC.



Nu veti putea schimba functia .pt ca era nevoie sa participe la un program de calificare in urma caruia sa fi obtinut un certificat de calificare.in meseria de operator CNC dupa promovarea examenului dupa cum am explicat

Cf art 8al(3)lit b din ORDONANŢĂ nr. 129 /2000 actualizata:

.b) calificarea, respectiv recalificarea, reprezintă pregătirea profesională care conduce la dobândirea unui ansamblu de competenţe profesionale care permit unei persoane să desfăşoare activităţi specifice uneia sau mai multor ocupaţii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificarea personalului propriu MCM1 MCM1 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si din nefericire dupa cum se stie exista personal insuficient in anumite sectoare de activitate. Personal sunt ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala Gabriel7809 Gabriel7809 Bună ziua domnule avocat . Am avut un act adițional prin care nu puteam sa plec timp de 3 ani in urma unui curs de formare profesională. Eu am incetat ... (vezi toată discuția)
Pentru a putea fi pfa -inspector hr, trebuie neaparat cursul de calificare de 1080 ore?unul de perfectionare nu este de ajuns? leo2000ro leo2000ro Am revenit cu o intrebare.Mi s-a spus ca pentru a deveni PFA (inspector HR) trebuie sa fac neaparat un [b]curs de calificare[/b] cu durata de 1080 ore.Eu detin ... (vezi toată discuția)