Suna angajat la o firma pe functia de economist in gestiunea economica si deoarece s-a schimbat denumirea departamentelor din firma, cei de la HR ne-au pus sa semnam o noua fisa a postului. Nu am semnat-o inca deoarece am ceva nelamuriri. Tinand cont de faptul ca functie este conform COR 263106, au dreptul sa-mi adauge in aceasta fisa citez "pregateste kiturile de agent" si "se ocupa de preluarea tuturor materialelor disponibile la agent in momentul in care colaborarea se incheie cu acesta"? Mentionez ca cele doua activitati presupun, manipularea unor colete care unor pot avea si 20 de kg in greutate, de asemenea mai presupune si manipularea unor substante care pot fi periculoase (detergenti, produse chimice concentrate, aerosoli cu uleiuri, vasilina, etc) De asemenea presupune ca eu sa ma duc afara si sa aduc coletele in interiorul cladirii - lucru ce mise pare denigrant pentru un ecvonomist. Nu am fost angajat ca Salahor, gestionar sau mai stiu si eu ce, deci pot sa-mi adauge asa ceva la fisa postului? Pana acum am facut aceste lucruri benevol dar cand am refuzat mi s-a spus ca ori le fac ori pot sa-mi dau demisia.
Va multumesc.
Aptitudinea pentru ridicarea sarcinilor poate fi stabilita de medicul de medicina muncii. Angajatorul trebuie sa va trimita cu dosarul medical, completat cu noile riscuri si solicitari care apar in activitatea noua, la cabinetul de medicina muncii unde puteti demonstra cu acte (rezultate ale examinarilor medicale, bilete de externare, EKG, ETC) sau fizic (greutatea proprie mai mica decat sarcinile manipulate :D) ca nu sunteti apt pentru efectuarea sarcinilor de munca pe care vi le-a repartizat angajatorul.
Solicitarea Dv. trimisa angajatorului este corecta. Angajatorul trebuie sa va informeze in scris, informarea trebuie sa contina cele prevazute la art. 17. (3) din Legea 53/2003 si trebuie sa va prezinte un act aditional la CC in termen de 20 de zile lucratoare calculate de la data aparitiei modificarilor (data la care ati primit raspunsul pe un suport material sau electronic). Daca angajatorul este destul de destept, aici ar trebui sa apara si un criteriu care sa va motiveze pentru acceptarea noilor sarcini de munca, de exemplu o marire de salariu si/sau zile de concediu de odihna in plus.
Daca nu sunteti de acord sau prin negociere nu ajungeti la o intelegere, din pacate, trebuie sa va adresati instantei competente in termen de 30 de zile de la prezentarea actului aditional.
.....
Daca nu sunteti de acord sau prin negociere nu ajungeti la o intelegere, din pacate, trebuie sa va adresati instantei competente in termen de 30 de zile de la prezentarea actului aditional.
Termenul de 30 de zile este prevazut numai pentru contestarea deciziei de sanctionare.
I.p.s.s.m
dumitru23
Buna ziua! de curand am primit de curand sarcina de ma ocupa de protectia muncii in cadrul firmei noastre,desigur consiliata de o firma specializata.Domna ... (vezi toată discuția)