avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ***Pick me, pick me!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

***Pick me, pick me!

Salut,

V-as fi foarte recunascator, daca m-ati putea lamuri, in legatura cu o situatie in care ma aflu. Recent am avariat, cu autovehiculul usa de garaj a unui domn. Am chemat politia, iar incidentul a fost inregistrat, cu martori si s-au facut toate demersurile legale, in acest sens. De asemenea, s-a cazut de acord, ca usa sa fie reparata folosind asigurarea autovehicolului pe care il detin. Asiugurarea insa este de la Banca Carpatica, ce in prezent este in insolventa. Domnul respectiv, mi-a cerut o suma de bani, pe motiv ca nu poate rezolva nimic cu asigurarea respectiva. Astazi am primit de la domnul respectiv o scrisoare, cu stampila unui avocat, prin care sunt instiintat, ca in 10 zile sa platesc valoarea integrala a usii respective - 4100 lei, altfel voi fi chemat in instanta. Este posibil sa pierd procesul, in conditiile date? >>> i-am dat asigurarea (si am cazut amandoi de acord, verbal si in scris, asupra faptului ca reparatia va fi facuta prin asigurarea respectiva)
>>>Are vre-o importanta faptul ca banca se afla in insolventa?
>>> Am primit 2 puncte penalizare :D

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:40, 26 Septembrie 2016
FGA poate primi cereri de plată și de deschidere a dosarelor de daună, de la potențialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig S.A.

București, 02 August 2016-Fondul de Garantare a Asiguraților(FGA) a luat act de publicarea în Monitorul Oficial nr. 586/02.08.2016, a Deciziei ASF nr. 1.498/27.07.2016 privind închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan de redresare, stabilirea stării de insolvență, declanșarea procedurii de faliment și retragerea autorizației de funcționare a societăţii ”Carpatica Asig” S.A.

[ link extern ] /
Dupa stiinta mea procedura declararii falimentului societatii de asigurare Carpatica a fost oprita de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cererea unei institutii a statului roman.
Daca veti fi dat in judecata chemati asiguratorul in garantie sau administratorul judiciar.
Nu aveti cum sa pierdeti procesul din moment ce aveati o asigurare rca valabila la momentul producerii accidentului, nu are importanta ca asiguratorul a intrat in insolventa.
Din ce stiu eu, in practica, sistemul fondului de garantare chiar functioneaza in privinta despagubirilor privind societatea insolventa. Detalii si pe [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Asigurarea astra oana192 oana192 buna ziua.. am facut si eu un accident cu masina ....eufiind vinovata. si am asigurarea de la astra... cum se procedeaza?am aflat ca , constatatorul de la ... (vezi toată discuția)