avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... S.E.P.P.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

S.E.P.P.

Buna ziua,

O intrebare am, daca depun dosarul pentru abilitare ca SEPP la ITM, dar comisia se intruneste in noiembrie, eu pot presta pana la inrunirea comisiei pentru abilitare ca serviciu extern de prevenire si protectie, sau trebuie sa astept sa primesc abilitarea?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:48, 26 August 2016
Nu puteti presta nicio activitate deoarece pana la abilitare nu sunteti serviciu extern SSM. Art. 36 din HG 1425 spune: - (1) Serviciile externe de prevenire si protectie pot sa isi desfasoare activitatea numai daca sunt in posesia unui certificat de abilitare a serviciului extern de prevenire si protectie, denumit in continuare certificat de abilitare, emis de comisia prevazuta la alin. (2), sau in conditiile art. 451-454.
(2) In cadrul fiecarui inspectorat teritorial de munca, respectiv al municipiului Bucuresti, prin ordin al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei, se constituie o comisie de abilitare a serviciilor externe de prevenire si protectie si de avizare a documentatiilor cu caracter tehnic de informare si instruire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, denumita in continuare Comisia de abilitare si avizare.
Pentru a fi in legalitate, in plus, in baza autorizatiei primite de la Comisia din cadrul ITM trebuie sa deschideti o firma la Registrul comertului si sa va inregistrati la fisc ca platitor de taxe si impozite.
Mai intai se deschide firma si abia dupa aceia se obtine abilitarea pentru ca dosarul depus in vederea obtinerii abilitarii trebuie sa contina si o copie de pe certificatul de inregistrare la registrul comertului, care sa contina codul CAEN corespunzator activitatii pentru care se abiliteaza.
Numai dupa obtinerea abilitarii SEPP poate sa-si desfasoare activitatea.
ART. 36
(1) Serviciile externe de prevenire si protectie pot sa isi desfasoare activitatea numai daca sunt in posesia unui certificat de abilitare a serviciului extern de prevenire si protectie, denumit in continuare certificat de abilitare, emis de comisia prevazuta la alin. (2), sau in conditiile art. 45^1-45^4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma ssm Boris_B Boris_B Buna ziua, In cazul in care urmez un curs ptr inspector protectia muncii, dupa finalizarea acetuia pot infiinta o sc. comerciala cu domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Certificat de abilitare ssm paduraruviorel paduraruviorel Buna ziua, Care sunt conditiile de obtinere a certificatului de abilitare in domeniul ssm? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Infiintare pfa firma de protecta muncii ssm CristinaBaltaretu CristinaBaltaretu Buna. As vrea sa fac un curs de Protectia Muncii (SSM) si apoi sa imi deschid PFA in acest domeniu. As vrea sa va intreb daca este posibil in Romania sa fii ... (vezi toată discuția)