avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comiterea unei infracţiuni în termenul de încercare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comiterea unei infracţiuni în termenul de încercare stabilit în urma condamnării

La data de 15.06.2012
In baza art.87al.1 din O.U.G 195/2002 cu aplic. art. 320 ind.1 alin.7 C.proc. pen, condamnă pe inculpatul, XX XX, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala, fapta din data de XX.XX.2011 la pedeapsa de 1 (unu) an inchisoare Cu aplic. art. 71 şi 64 lit. a şi b C.p., cu excepţia dreptului de a alege în alegerile legislative, prev. de art. 64 al.1 lit. a C.p. În baza art.81alin.2 şi 82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 an inchisoare pe o perioadă de 3 ani termen de încercare.

Daca in termenul de incercare se comite infractiunea de trafic si consum de droguri ambele cu aplicarea art. 38, se poate suspenda si aceasta condamnare? adk sa se primeasca cu suspendare si la aceasta condamnare si sa se adune cu prima suspendare ca in final sa fie 1an prima suspendare + condamnarea pentru trafic si sa se suspende toate?
Avand in vedere ca in cazierul dv figureaza condamnarea dispusa de instanta,in termenul de incercare de 3 ani daca sunteti condamnat pentru savarsirea oricarei alte infractiuni,se revoca beneficiul suspendarii conditionate ,veti fi obligat la pedeapsa privativa de liberate cumulat pedeapsa pentru care ati fost anterior condamnat respectiv 1 an la care se adauga perioada din noua condamnare
Va multumesc pentru raspuns, insa sunteti sigura? adica nu exista nici o alta scapare nici daca pedepsele cumulativ nu depasesc 3 ani ?
Daca e vorba de recidiva se da cu executare fara nicio sansa pentru inculpat de a iesi altceva.

In speta dvs. mie imi pare ca e vorba de recidiva.

Ca sa stiti exact incadrarea juridica trebuie studiat dosarul de avocat.
Se poate sa se ajunga la concluzia ca nu ar fi vorba de recidiva si sa nu mai fie obligatorie aplicarea unei pedepse cu executare.

Pot exista si astfel de situatii.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Infractiunea de trafic de droguri (de risc) este recunoscuta si comisa in termenul de incercare a pedepsei de 1 an inchisoare cu 3 ani incercare. Este posibila o pedeapsa cu suspendare? Sau este clar executare?
Si daca nu e recidiva e 80% cu executare...

Adica va trebuie avocat exceptional ca sa nu ajunga la inchisoare daca nu e recidiva...

E cam dus 80%, in cel mai fericit caz...fara a exista recidiva...dupa parerea mea...

Aveti avocat din oficu daca nu aveti avocat angajat.
Vorbiti cu el dupa ce vede dosarul.

Eu nu v-am vazut dosarul si nu am cum sa imi dau seama.

Alte discuții în legătură

Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)
Poti scapa de inchisoare daca esti recidivist? Panelco Panelco Stagiu: trimitere in judecata pentru delapidare in forma continuata in perioada iunie 2015 (o noua fapta comisa in termenul de incercare) Ianuarie 2013 - ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)