avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... contract part time / conventie civila invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

contract part time / conventie civila invatamant

Buna ziua,

Lucrez 4 ore pe saptamana. Directorul sustine ca mi-a intocmit o conventie civila pentru ca sunt prea putine ore (cand este vacanta scolara in timpul anului scolar numarul orelor lunare se diminueaza, adica in vacantele intertrimestriale nu lucrez). Este posibil in aceste conditii sa imi intocmeasca un contract part time (ma intereseaza sa am carte de munca) ? Daca mi-ar fi intocmit o conventie civila ar fi trebuit sa imi dovedeasca printr-un act ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 25 Septembrie 2016
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am omis sa va mai scriu pentru a veni cu date noi. Este posibil ca anul acesta directorul sa accepte sa incheie CIM, full-time. DAR... Saptamana viitoare, luni, ar trebui sa incep predarea. La insistenta mea mi-a spus (saptamana aceasta, joi) ca imi trimite luni contractul pe e-mail (!). I-am scris ca nu vin sa predau pana nu semnez CIM.
1.Este posibil sa incheie in asa scurt timp (practic, vineri) CIM? SAU: Este posibil sa incheie CIM luni si sa ma duc in aceeasi zi la serviciu?
2.CIM se incheie in baza unui certificat de sanatate/adeverinta medicala. Este posibil sa o foloseasca pe cea de anul trecut???
3.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la ITM?
4.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la Casa de Asigurari?
5.Ce alte verificari ar trebui sa mai fac pentru a evita inselarea?
6.Cat ar trebui sa fie salariul in CIM daca primesc 1500 RON net? Sunt angajatori care pun o suma mai mica.

Am fost deja la scoala pentru testarea copiilor o saptamana. Saptamana viitoare nu ma mai duc fara CIM !!!

Multumesc pentru intelegere si ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2016
marianghelu, utilizator
3.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la ITM?

„Persoana respectivă poate să vină la Inspectoratul de Muncă cu cartea de identitate, iar de la ghişeu va fi informată dacă contractul pe care l-a semnat a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL). Informaţiile nu se dau decât personal. De asemenea, salariatul poate să-i solicite angajatorului un extras din REVISAL.”

4.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la Casa de Asigurari?

Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

5. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2016
marianghelu, utilizator
marianghelu a scris:

....
1.Este posibil sa incheie in asa scurt timp (practic, vineri) CIM? SAU: Este posibil sa incheie CIM luni si sa ma duc in aceeasi zi la serviciu?
2.CIM se incheie in baza unui certificat de sanatate/adeverinta medicala. Este posibil sa o foloseasca pe cea de anul trecut???
....

1. Da, este posibil sa se incheie c.i.m. in aceasi zi , insa completarea, respectiv inregistrarea in REVISAL se face cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

In caz contrar, netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) din HG 500/2011, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza constituie contraventie sanctionata de catre ITM cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei.

2. Codul Muncii
Art. 27
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
(3) Competenta si procedura de eliberare a certificatului medical, precum si sanctiunile aplicabile angajatorului in cazul angajarii sau schimbarii locului ori felului muncii fara certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.
......

Nu este posibil sa fie folosita adeverinta de anul trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca/revisal firma nou infiintata gianina stanescu gianina stanescu buna ziua. avem o firma nou infiintata in domeniul transporturilor. sotul meu este administrator si doreste sa se angajeze ca manager de transport, part time. ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa... cum angajez o persoana cu studii superioare? teliscairinaa teliscairinaa Buna ziua! Imi puteti preciza care sunt pasii de urmat cand doresc sa angajez, cu CIM, o persoana cu studii superioare? (vezi toată discuția)
Pasii importanti ptr angajare si unde trebuie sa merg... anonim2014a anonim2014a Buna ziua! Am o I.I. deschisa recent si trebuie sa fac 2angajari; ce acte trbuiesc facute si mai ales unde merg cu ele? Mi s.a spus la itm...alta persoana ca ... (vezi toată discuția)