Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine weekendul de vizita este prezent sa ia fetita, in rest 2 saptamani nu raspunde la telefon si nici nu se intereseaza de cea mica(cand o ia la el in weekend nu sta deloc cu ea, cea mica sta doar cu mama lui).Tin sa precizez ca cea mica(6 ani) nu mai doreste sa se duca la el. Intrebarea mea este, atata timp cat el nu este la zi cu plata pensiei as putea sa nu I-o mai dau pe cea mica? nu mi se pare normal sa aibe doar drepturi si obligatii nu. Anul trecut mi-a facut plangere la politie cand a aflat ca sunt la mare cu cea mica si era intr o zi de marti(are drept de vizita marti si joi dar nu o ia niciodata in zilele acestea), este o persoana dare doreste doar sa se razbune, nu il intereseaza sa petreaca timp cu fetita, cum afla ca suntem plecate sau ca avem planuri in zilele respective ma suna si ma ameninta sa I-o duc. S a intamplat sa vina si sub influenta bauturilor sa ia fetita cu masina, am refuzat sa I-o dau, mi-a facut scandal, am chemat politia dar pana a ajuns fostul sot a plecat. Daca ar fi dupa mine as cere sa aiba drept de vizita doar in prezenta mea sau a mamei lui pt ca s-a intamplat ca acum o luna sa I ia de la mama lui si a dus o la locuinta actualei concubine, a lasat o impreuna cu baietelul ei in casa toata noaptea si mi-e teama ca o mai poate lua si alta data. idea este ca mama lui ar merge cu mine oriunde numai ca cea mica sa nu mai intre intr un mediu atat de nociv. Ce m-ati sfatui sa fac? Cu ce sa incep?
Doamna draga,
Aveti dreptate legat de pensie. Dar nu se poate face legatura intre neplata pensiei si programul de vizita. Ceea ce personal mi se pare pana la un punct corect. Pentru ca daca ai probleme financiare sau nu ai un loc de munca, nu ar fi corect sa nu ai dreptul sa-ti vezi copilul. Dar este totusi absurd sa ai un copil si sa nu platesti pentru el, mai ales in cazurile in care ai de unde plati si copilul are nevoie de ajutorul tau financiar.
[editat]
Cand vezi ca nu ii trimite banii la timp, intarzie cu lunile, si cea mica ii cere sa ii ia o guma si el zice ca sa ii cumpar eu...este trist, foarte trist. copilul vede si simte, tocmai de aceea s-a indepartat de el.dar asta este alta poveste. vroiam doar sa stiu cum sa procedez ca sa vada sotul meu ca nu astept dupa el pana cand se decide el sa ii trimita banii mai ales ca este angajat iar suma lunara datorata celei mici este de 300 ron.
Eu cred ca in cazul dvs ar fi utila consilierea parentala. Nu stiu insa daca aveti cu cine vorbi. Cel mai bine pentru copii e ca parintii lor sa se inteleaga dupa divort. Insa din pacata nu se poate mereu. Asa ca pasul doi ar fi sa depuneti o plangere. Insa nu stiu practic se va rezolva ceva.
Martonze, daca stau bine sa analizez cam asa este...nu face nimic ca sa o atraga pe cea mica la el. din contra ii promite de exemplu ca ii cumpara nu stiu ce in ziua urmatoare pt ca sa mai ramana o seara la el cu mama lui(pt ca cea mica nu vrea) si a doua zi cand cea mica ii spune hai tati ca mi-ai promis ca imi iei ... ii zice NU. o pune sa se schimbe ca sa iasa afara(in momentul cand e in trecere pe la mama lui), cea mica se duce sa se imbrace si cand vine la usa el e plecat deja. ce fel de tata ar face asa ceva? vrea doar sa ma enerveze pe mine, sa imi faca mie rau, sa nu cumva sa stau eu linistita, pana si dl de la politie mi-a zis ca din cate observa nu l-ar fi interest sa vada copilul si l-a deranjat ca sunt eu la mare...