avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Codul fiscal
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Codul fiscal

Bună ziua, Dacă un contribuabil are o restanță față de Bugetul Local atunci Primăria poate să achite Facturi pentru Contribuabilul respectiv? (Primăria are voie să încheie contract cu contribuabilul respectiv?)
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:08, 1 Septembrie 2016
Nu.
Contribuabilul își va achita obligațiile fiscale la bugetul local de bunăvoie, prin executare silită sau i se poate acorda eșalonare la plata obligațiilor(prin hotărâre de consiliu local).

Primăria poate încheia contracte cu persoane fizice autorizate în cazul în care această persoană vă furnizeză produse/servicii/lucrări(contracte de achiziție publică), cu respectarea cerințelor din caietul de sarcini(o cerință este și prezentarea certificatului de atestare fiscală din care să rezulte că nu are obligații fiscale restante).
Mulțumesc frumos, care Lege reglementează exact, dacă mă puteți ajuta?
Legea 98/2016 privind achizițiile publice
[ link extern ]

Art. 165
(1) Autoritatea contractantă exclude din procedura de atribuire orice operator economic despre care are cunoştinţă că şi-a încălcat obligaţiile privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat, iar acest lucru a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească sau decizie administrativă având caracter definitiv şi obligatoriu în conformitate cu legea statului în care respectivul operator economic este înfiinţat
(2) Autoritatea contractantă exclude din procedura de atribuire un operator economic în cazul în care poate demonstra prin orice mijloace adecvate că respectivul operator economic şi-a încălcat obligaţiile privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat.
(3) Operatorul economic nu este exclus din procedura de atribuire dacă, anterior deciziei de
excludere, îşi îndeplineşte obligaţiile prin plata impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul
general consolidat datorate ori prin alte modalităţi de stingere a acestora sau beneficiază, în
condiţiile legii, de eşalonarea acestora ori de alte facilităţi în vederea plăţii acestora, inclusiv, după caz, a eventualelor dobânzi ori penalităţi de întârziere acumulate sau a amenzilor.
....
Art.166
...
(2) Prin excepţie de la dispoziţiile art. 165 alin. (1) şi (2), un operator economic nu este exclus din procedura de atribuire atunci când cuantumul impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate şi restante, îndeplineşte una din următoarele condiţii:
a) este mai mic de 4.000 lei;
b) este mai mare de 4.000 lei şi mai mic de 5% din totalul impozitelor, taxelor şi contribuţiilor
datorate de operatorul economic la cea mai recentă dată scadentă a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele în insolvență trebuie să prezinte certificatul de atestare fiscală cu sold 0 dacă participă la o licitație publică? unii spun că nu lemontee lemontee Bună seara, Știți cumva dacă firmele în insolvență trebuie sa prezinte certificatul d de atestare fiscala cu sold 0,dacă participa la o licitație ... (vezi toată discuția)
Cerinte de calificare- impozite si taxe locale Ema2013 Ema2013 In data de 10 octombrie 2014, a avut loc depunerea, respectiv deschiderea ofertelor pentru atribuirea unui contract de lucrari. Prin Fisa de date a ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice babule babule In cadrul organizarii unei licitatii publice,in caietul de sarcini este obligatorie conditia ca participantul sa nu aiba datorii la bugetul de stat. ... (vezi toată discuția)