avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatii publice

In cadrul organizarii unei licitatii publice,in caietul de sarcini este obligatorie conditia ca participantul sa nu aiba datorii la bugetul de stat.
Este reglementat acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 23:23, 15 Februarie 2011
Nu este obligatorie ci este doar un drept al autoritatii contractante respectiv, art. 181 din OUG nr. 34/2006 stabileste ca autoritatea contractanta are dreptul de a exclude orice ofertant care nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale.
Daca in documentatia de atribuire a fost specificat ca operatorul economic nu trebuie sa aiba datorii la bugetul consolidat la data deschiderii ofertei sau la o data specificata, atunci oferta poate fi respinsa.
Daca am scris ca autoritatea contractanta are dreptul ... si daca a trecut acest criteriu in documentatia de atribuire ...care era nelamurirea d-voastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractanti ? descalificare din cauza lor? razvan911 razvan911 Buna ziua, SUnt operator economic si particip in acest moment la o licitatie publica. Am 3 subcontractanti si pentru ei mi s-au cerut prin documentatie ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)
Licitatie teodor82 teodor82 Pentru o licitatie aparuta pe site-ul e-licitatie se poate descarca caietul de sarcini de acolo, se intocmeste dosarul de licitatie si se depune la sediul ... (vezi toată discuția)