avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditie de angajare in serviciu: sa fii persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditie de angajare in serviciu: sa fii persoana fizica cu CIF

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei decizii.

Am sustinut un interviu ptr angajare in serviciu.

Am fost acceptat, insa mi se cere sa ma inregistrez la administratia financiara ca persoana fizica care desfasoara activitati independente ( DECLARATII 070 si respectiv 220 ) si sa obtin un CIF, dupa care putem semna proceduri contractuale de angajare.

INTREBARI

Ce responsabilitati, obligatii si riscuri imi asum in plus?
Ma avantajeaza un astfel de procedeu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:39, 31 August 2016
Asa cum am spus, in calitate de angajat nu aveti obligatia sa deveniti si PFI.

In astfel de situatii pe care le-am intanit in practica, probabil vi se va incheia c.i.m. cu timp partial si apoi un contract de prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Medicul - pfi sau cabinet individual Lorena Chirila Lorena Chirila ARt. 380 al. (1) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede faptul ca medicii pot lucra si ca PFI, daca sunt inscrisi in Colegiul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala neculaiemilian neculaiemilian Am infiintat o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu norma fixa de venit va rog sa imi spuneti daca imi mai trebuie freun tip de registru contabil ... (vezi toată discuția)