avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proprietar in Germania, masina in Romania...cum cumpar ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proprietar in Germania, masina in Romania...cum cumpar masina?

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez o masina din Romania dar proprietarul este in Germania, de ce acte este nevoie? Din cate stiu cel mai ok este sa faca proprietarul din Germania o imputernicire pe cineva din tara, ca poate sa vanda masina. Exista alta metoda? El sustine ca il costa aprox. 150 euro o imputernicire in Germania si ca e prea mult avand in vedere ca valoarea masinii este de 400 euro.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 12:19, 30 August 2016
Trebuie procura speciala pentru a putea dispune instrainarea dreptului de proprietate asupra unui vehicul; nu ati spus daca proprietarul e catatean roman sau strain, pentru prima varianta ar fi procura prin consulat, care ar diminua considerabil costul unui astfel de act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Sunt cetățean străin, german, și dețin un apartament la ... msufana msufana Sunt cetățean străin, german, și dețin un apartament la casa din duplex, in Romania, și vreau să-l vând. Nu mă pot deplasa în Romania. Cum pot să-l ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare auto cu sotia proprietarului MihaiMI MihaiMI Salut. Vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Romania. Problema este ca proprietarul nu se afla momentan in tara si nici nu a imputernicit alta persoana. ... (vezi toată discuția)