avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cu cine va ramane minorul in conditiile in care mama ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cu cine va ramane minorul in conditiile in care mama pleaca din tara si tatal ramane in tara?

Buna ziua,

In curand vreau sa plec din tara ca sa lucrez, si as dori sa stiu ce se va intampla cu copilul meu in conditiile in care tatal lui nu este de-acord sa mi-l dea fiind custodie comuna, iar domiciliul copilului este la mine.
Practic, copilul in aceste conditii va avea domiciliul la tata si va ramane in ingrijirea tatalui sau se poate si a bunicii materne?
Cel mai recent răspuns: Mirela Roxana Tacliciu , Mediator 09:16, 5 Septembrie 2016
Intelegeti-va cu tatal asupra acestui aspect. Tatal e capabil sa aiba grija de copil, re timp, conditii ?
Problema aceasta necesită o rezolvare amiabilă. Nu are sens să vă judecați pentru acest fapt, un proces judiciar fiind de durată. Dacă cel mic ar rămâne în grija tatălui, dacă acesta dorește și timpul îi permite, ar fi o problemă pentru dvs? Puteți face o înțelegere prin care, atunci când tatăl lucrează copilul să rămână în grija bunicii materne. Tatăl ar trebui să înțeleagă nevoia dvs. de a munci și a câștiga niște bani pentru a-i oferi copilului un trai mai bun și să evite a vă împiedica să realizați acest lucru. Desigur, dvs. știți mai bine decât noi ce fel de persoană este și dacă ar putea ceda. Însă puteți încerca această înțelegere. Dacă cel mic va locui cu tatăl când acesta are timp liber și în rest cu bunica, pentru perioada cât dvs. veți fi plecată, când veți reveni în țară veți prelua din nou copilul.
Daca credeti ca gasiti un mediator care sa il convinga faceti o mediere cu el ca sa semneze actele.

Daca credeti ca el nu va semna nimic va puteti judeca si sa reusiti sa luati copilul in strainatate.
Daca va permiteti e bine sa angajati avocat.
Solicitați sprijinul unui mediator și parcugeti procedura medierii . Veți stabili împreună cu tatăl copilului care este cea mai bună posibilitate pentru acesta: fie își va da acordul sa îl luați cu dvs., fie mutați domiciliul minorului la bunica maternă- dacă așa doriți, fie la domiciliul tatălui. În fond se poate orice...dacă ajungeți împreună la un acord și acesta este în interesul minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate, viitor divort, soarta copilului ramas in romania flower2014 flower2014 Buna ziua, ma aflu situatie dificila. Urmeaza sa intentez divort si am un copil minor. Inainte de toate doresc sa precizez ca sunt o mama responsabila care ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor, tatăl cetățean filipinez. se poate prin procedura medierii? Erin22 Erin22 1. Se poate face desface casatoria prin inermediul mediatorului? Stabilirea pensiei alimentare si domiciliul minorului se pot stabili in aceasi intelegere? ... (vezi toată discuția)
Ce facem la mediator- autoritate parinteasca pump pump Buna ziua.am un copil de 26luni,dintr-o relatie,sunt despartita de tatal copilului de 2ani.Mentionez ca poarta numele lui.plateste o suma mica pt intretinerea ... (vezi toată discuția)