avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... informatii expert evaluator stagiar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

informatii expert evaluator stagiar

Buna ziua,
Rog persoanele care desfasoara activitati de evaluare imobiliara sa ma ajute cu cateva informatii:
1. Stagiatura trebuie sa aiba ca durata obligatorie 2 ani sau se poate efectua intr-un termen minim de 4 luni?
"Art. 15. (1) ANEVAR organizează cel puțin două sesiuni de examinare
pe an pentru finalizarea stagiaturii, respectiv în trimestrul al II-lea şi în
trimestrul al IV-lea al fiecărui an. "
CE inseamna trimestrul II, respectiv IV?
"Perioada de stagiu se încheie cu un examen de finalizare a stagiaturii care va fi susținut în termen de maximum doi ani de la data atribuirii calității de membru stagiar."
"Examenul de finalizare a stagiului
În atenţia persoanelor care au desfăşurat etapa de stagiu practic în baza Regulamentului de derulare şi finalizare a stagiaturii, aprobat prin Hotărârea Consiliului director nr 82/2014
Se pot înscrie la examenul de finalizare stagiu:
membrii stagiari care, la data înscrierii, se încadrează în termenul maximum de 2 ani de la data dobândiri acestei calităţi."

2. Pe perioada stagiaturii, stagiarul poate realiza individual rapoarte de evaluare?Daca da, acestea trebuie sa fie contrasemnate de evaluatorul indrumator(asa mi s-ar parea firesc).

3. Cum ar putea sa obtina evaluatorii contracte? Lichidatorii, executorii trimit adrese in mod corect tuturor evaluatorilor sau de obicei lucreaza cu aceiasi evaluatori?

Va rog sa imi dati sfaturi pertinente, intrucat cursurile reprezinta un efot financiar mare pentru mine si nu am pe nimeni in domeniu la care sa apelez pentru consultanta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:20, 2 Septembrie 2016
Gasiti toate informatiile pe site-ul asociatiei [ link extern ] /
Studiati cu atentie reglementarile, fiind la inceput de drum.
1. Trebuie sa dati examen pentru a fi admis ca membru stagiar, iar in decurs de 2 ani de la obtinerea titulaturii sa sustineti examenul de finalizare intr-una din sesiunile anuale care se organizeaza in tr. II (aprilie-iunie) sau tr.IV (octombrie-decembrie), la o data si locatie care se anunta din timp. Pentru a putea participa trebuie sa indepliniti niste conditii legate de lucrari de evaluare efectuate.
2. Pe durata stagiaturii, membrul stagiar are nominalizat un tutore, lucrand sub indrumarea acestuia. Tutorele semneaza evaluarea respectiva, chiar daca este facuta de catre stagiar. Fiind stagiar nu poate avea drept de semnatura din partea asociatiei.
3. Fiecare potential client isi stabileste singur strategia referitor la abordarea evaluatorilor. Evaluatorii, in timp, isi pot stabiliza clientii, in conditiile in care colaborarile anterioare au fost fructuoase pentru client.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile detaliate. M-au ajutat foarte mult.
De asemenea, as dori sa va intreb cum se face repartizarea stagiarului la un tutore, deoarece am gasit mai multe variante de raspunsuri. Este acesta repartizat de catre anevar la un expert care si-a manifestat vointa de a fi tutore sau viitorul stagiar trebuie sa isi gaseasca singur un viitor tutore. In cazul celei de a doua variante, cat timp are la dispozitie stagiarul care a promovat examenul pentru a-si gasi tutorele?
Va multumesc anticipat!
Nu stiu detalii, dar banuiesc ca ambele variante sunt posibile. De preferat, sa va alegeti tutorele, respectiv sa fi facut vorbele cu un expert atestat si in momentul admiterii ca stagiar, sa-l puteti prezenta ca tutore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuirea calitatii de expert evaluator Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma gandeam sa incep si eu niste cursuri de a deveni expert evaluator in domeniul imobiliar si in evaluarea intreprinderilor. Se merita oare? Imi ... (vezi toată discuția)
Informatii despre barou stefanvl stefanvl Am si eu 2 intrebari: 1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?) 2)dupa cat timp ... (vezi toată discuția)
Interviu pentru experti anevar POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE MJ a publicat pe site-ul propriu un anunt pentru organizarea de interviu in perioada 02-06.06.2014, in vederea obtinerii autorizarii ca expert in specialitatea ... (vezi toată discuția)