avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista de intretinere \"dispare\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista de intretinere "dispare"

Buna ziua,

In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata "dispare".
Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre domnul administrator de la avizier si lasat avizierul gol.
Daca cer explicatii aflu doar ca "lista pe luna urmatoare nu s-a calculat inca deci nu are ce sa afiseze", sau vad ca da din colt in colt si se face ca nu a priceput intrebarea.
Pentru mine este mai mult decat evident ca are ceva de ascuns la calculul valorilor din lista.
Ce se poate face avand in vedere ca nu zice nimeni nimic decat eu? Se pare ca vecinii sunt multumiti cu faptul ca au vazut-o o data sau cu faptul ca vor afla cat au de platit cand se vor duce sa plateasca.
Exista vreo lege care specifica sa fie afista lista tot timpul?
La noi se considera ca, daca afisam lista doar cateva zile, ne-am facut datoria.
A mai intalnit cineva aceasta situatie amuzanta?

Sa va dau un exemplu: Lista este afisata pe 1 septembrie.Ramane afisata o perioada, dupa care sa spunem la data de 10 septembrie a "disparut", a fost dezlipita de administrator. Urmatoarea lista este afisata abia pe 1 octombrie.
Intre 10 septembrie si 1 octombrie avizierul este gol, lista de intretinere nu este afisata public.
Este normal asa ceva?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 11:30, 3 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
locatar_abuzat a scris:



Exista vreo lege care specifica sa fie afista lista tot timpul?



Nu exista dispozitie in vigoare care sa specifice afisarea tot timpul a listei de intretinere
Dv de ce aveti suspiciunea ca administratorul de imobil retrage listele de intretinere deoarece are ceva de ascuns la calculul valorilor din lista.

Conform dispozitii in vigoare listele de plata,ulterior intocmirii de catre administratorul de imobil sunt verificate si vizate pentru legalitate de catre cenzor/comisia de cenzori care se presupune ca respecta si aplica unitar dispozitiile in vigoare,respectiv daca listele nu ar fi corect intocmite ,ar dispune refacerea acestora
Nu omiteti aspectul ca listele de intretinere ar mai trebui verificate si semnate si de catre presedintele de asociatie,astfel incat de putine ori administratorul poate fi acuzat exclusiv pentru eventuale erori in lista de intretinere
Daca dv aveti suspiciuni asupra corectitudinii valorilor impuse in lista de intretinere,aveti dreptul legal in calitate de proprietari,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative
La fel,mai aveti dreptul sa solicitati clarificari presedintelui de asociatie,,formuland contestatie in temeiul disp art 12 A al c si d din HG nr 1588/2007 impotriva valorilor impuse in lista de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia.
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Buna ziua,
Doamna ynocentta va multumesc pentru raspuns.
Aveti perfecta dreptate, listele pot fi contestate, ceea ce am si facut cand am observat nereguli. Aceste nereguli le-am observat insa doar in functie de informatiile pe care le detineam. Ma refer la indexul de apa. Observasem ca se fac mereu "rotunjiri" sau se "uita sa se regularizeze dupa o luna de sistem pausal".
Dar nu pot sa verific alte valori, de exemplu alte cheltuieli la comun: electricitate, caldura care se plateste la comun, salarii angajati, reparatii si care sunt acestea... La noi nu se afiseaza niciodata modul de calcul sau pentru ce anume platim acel fond de rulment, ce reparatii s-au facut, care sunt salariile...
In plus nu cred ca toti locatarii isi calculeaza sau verifica sa vada daca totul este corect. Iar eu nu pot sa verific pentru celelalte apartamente sau sa fac contestatie pentru ceilalti. Oamenii s-au obisnuit cu acest mod netransparent sau si-au pierdut orice speranta ca se poate face ceva. Doar platesc resemnati cat li se cere si atat. Toate aceste lucruri pot duce la abuzuri.Presedintele si cenzorul probabil doar dau cu semnatura, fara sa verifice, doar isi doresc salariul si atat.
In aceasta situatie mi se pare ciudat sa avem avizierul gol.
Care este scopul avizierului daca nu sa informeze? Care este scopul in a avea acest avizier gol?
Care poate fi scopul acestei actiuni de dezlipire si de ce atata graba daca oricum lista pentru luna urmatoare nu este gata?
Logic mi se pare ca lista urmatoare sa o inlocuiasca pe cea precedenta si atat.
Sau lista corectata sa o inlocuiasca pe cea gresita.
Dar nu sa lipseasca.
Daca eu lipsesc de acasa cand este afisata, cum ar trebui sa procedez ca sa stiu cat am de plata? Trebuie sa umblu sa il gasesc administrator ca sa imi comunice sumele cand as putea pur si simplu sa le citesc intr-un minut la avizier?
De cate ori vă încasează pe lună cheltuielile ?
cateva considerente: daca lista de intretinere dispare, nu se pun ghilimele.
Apoi, lista poate sa fie ridicata la data cand expira termenul.
De recomandat este ca lista sa ramana afisata permanent.
Si inca ceva: adresati-va presedintelui asociatiei, nu administratorului.

Alte discuții în legătură

Cheltuiala de la întreținere powerspyA powerspyA Bună seara! Îmi puteți spune cum pot verifica dacă suma pe care o plătesc la întreținere este una motivată, cu alte cuvinte, dacă administratorul nu ... (vezi toată discuția)
Afisare si plata tabel cota de intretinere fara luarea in calcul a consumului de apometre Violeta Sc Violeta Sc Buna ziua, Imi puteti spune cum pot proceda in urmatoarea situatie va rog: Pana la sfarsitul lunii Septembrie administratorul blocului sau cel putin ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)